ATP
Federer: "Ο αγώνας με τον Rafa θα είναι ξεχωριστός"

 
Federer: "Ο αγώνας με τον Rafa θα είναι ξεχωριστός"
Federer: "Ο αγώνας με τον Rafa θα είναι ξεχωριστός"
tennisnews team Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 - 6:29

Τον Φεβρουάριο του 2020, Roger Federer και Rafael Nadal θα αναμετρηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, μπροστά σε τουλάχιστον 50.000 θεατές!

"Πιστεύω πως θα είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι ιδιαίτερο που οι δυο μας θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα, το ότι έχω την ευκαιρία να παίξω με τον Rafa για το ίδρυμά μας, και μάλιστα σε έναν αγώνα που θα γίνει στη Νότια Αφρική, είναι τρελό", δήλωσε ο Federer, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νότια Αφρική, από τη μεριά της μητέρας του, Lynette.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήθελε το ίδρυμά του, Roger Federer Foundation, να δραστηριοποιείται κυρίως σε αφρικανικές χώρες, με στόχο να εκπαιδεύσει και να φροντίσει μικρά παιδιά, που δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο και άλλα πολύ σημαντικά αγαθά.

"Για μένα, το να παίζω απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου στη Νότια Αφρική, σημαίνει πάρα πολλά. Θα είναι φανταστικά. Ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή", πρόσθεσε ο 38χρονος Ελβετός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες, ένας από τους αγώνες του Federer με τον Alexander Zverev, στα πλαίσια της λατινοαμερικανικής περιοδείας των δυο τους, αυτός που έλαβε χώρα στην Πόλη του Μεξικού, έγινε μπροστά σε 42.500 θεατές, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος.

Αυτό το ρεκόρ θα ανήκει στο παρελθόν στις 7 Φεβρουαρίου του 2020, όταν και θα γίνει το πολυαναμενόμενο φιλανθρωπικό ματς του Federer με τον Nadal στο Κέιπ Τάουν, καθώς το Cape Town Stadium, που θα φιλοξενήσει το γεγονός, έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη των 50.000 θέσεων, ενώ το sold out ήταν γεγονός μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής προπώλησης εισιτηρίων!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots