ATP
Τσιτσιπάς: "Υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα"

 
Πέτρος Τσιτσιπάς Στέφανος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς Στέφανος Τσιτσιπάς Instagram (@stefanostsitsipas98)
tennisnews team Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2020 - 16:31

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την εμπειρία του να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ATP Cup, για τη χημεία που έχει αυτή η ομάδα, αλλά και για τους Έλληνες της Αυστραλίας, που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο Μπρίσμπεϊν.

Την Παρασκευή η Ελλάδα, αποτελούμενη από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Αλέξανδρο Σκορίλα, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το ATP Cup, αντιμετωπίζοντας τον Καναδά, για τον πρώτο αγώνα του Group F.

"Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει στο court όλοι μαζί ως ομάδα. Η χημεία μας δείχνει να είναι πολύ καλή", είπε ο Στέφανος, στο atptour.com.

"Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα σ' αυτή τη διοργάνωση, για πρώτη φορά. Μόλις συναντήσαμε τους ομογενείς που ζουν εδώ στο Μπρίσμπεϊν. Για μας, είναι υψίστης σημασίας να έχουμε άνθρωπους που συνδέονται μαζί μας και που έρχονται να μας υποστηρίξουν. Αυτό θα κάνει κι αυτή τη διοργάνωση τόσο ξεχωριστή."

Το ελληνικό κοινό της Αυστραλίας, είναι από τα πιο ένθερμα στον κόσμο. Αυτό φάνηκε και από την περσινή πορεία του Στέφανου στο Australian Open έως τα ημιτελικά, με τους Έλληνες της Μελβούρνης να δίνουν τεράστια ώθηση στον πρωταθλητή μας.

"Είναι στην κουλτούρα των Ελλήνων. Νιώθουμε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Είμαστε σαν οικογένεια. Ξοδεύουν πολλή ενέργεια στο court για μας, δίνοντας το καλύτερο που μπορούν. Είναι ωραίο να είσαι Έλληνας. Μπορούμε να οφεληθούμε απ' αυτό."

Για τους Έλληνες φιλάθλους μίλησε και ο Μάρκος Καλοβελώνης, που είναι επίσης μέλος της ελληνικής ομάδας του ATP Cup: "Οι fans είναι παθιασμένοι. Πιστεύω πως θα μας υποστηρίξουν, γιατί πάντα έρχονται να υποστηρίξουν τους Έλληνες παίκτες στην Αυστραλία."

"Ο Στέφανος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ανεβάσει το επίπεδο αυτής της ομάδας. Το ομαδικό πνεύμα είναι αυτό που μετράει στο τέλος και πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό", δήλωσε με τη σειρά του ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Απόστολος Τσιτσιπάς.

"Οι Έλληνες φιλάθλοι θα μας δώσουν μια επιπλέον ώθηση αυτές τις ημέρες. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να σταθούν δίπλα στους παίκτες", κατέληξε ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots