ATP
Τσιτσιπάς: "Κάναμε ανόητα λάθη" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Κάναμε ανόητα λάθη" (vid)
Τσιτσιπάς: "Κάναμε ανόητα λάθη" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 - 18:34

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα της Ελλάδας από τη Γερμανία στο ATP Cup, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το διπλό, όπου εξήγησε πως πολλές από τις ευκαιρίες χάθηκαν από ανόητα λάθη του ίδιου.

Ο Στέφανος εξασφάλισε την πρώτη ελληνική νίκη σήμερα στο ATP Cup, καθώς επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 6-1, 6-4, κάνοντας ένα άψογο παιχνίδι. Στο διπλό ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει έναν θρίαμβο επί της Γερμανίας, καθώς παρόλο που έφτασε πολύ κοντά, τελικά η ομάδα μας γνώρισε την ήττα από τους Γερμανούς με 3-6, 6-3, 17-15.

"Είμαι περήφανος για τον αγώνα που έκανα στα μονά. Είμαι χαρούμενος και για παιχνίδι μου στα διπλά, αλλά την ίδια στιγμή είμαι και απογοητευμένος γιατί ήμασταν τόσο κοντά. Προφανώς δεν ήμασταν το φαβορί για να κερδίσουμε, αλλά κάναμε την έκπληξη και δεν τα καταφέραμε, είναι κρίμα", δήλωσε ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου.

Στο συναρπαστικό super tie-break που έκρινε τη νικήτρια ομάδα στη σειρά, Τσιτσιπάς και Περβολαράκης προηγήθηκαν με 5-0, ενώ είχαν συνολικά 6 match point. Οι Γερμανοί τα έσβησαν όλα και στο τέλος κατάφεραν να το κατακτήσουν με 17-15. Ο Στέφανος ήταν πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό του, θεωρώντας πως θα έπρεπε να κάνει περισσότερα όταν είχαν αυτές τις ευκαιρίες και να τελειώσει το παιχνίδι.

"Παίξαμε καλά, αλλά όταν έπρεπε να επιστρέψω σε κρίσιμες στιγμές δεν έβαζα τη μπάλα μέσα. Προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος και ήρεμος, αλλά δεν ξέρω, είναι περίεργο. Συνήθως ρισκάρω περισσότερο, σήμερα αμφέβαλλα για τον εαυτό μου και έκανα ανόητα λάθη, είχαμε πολλά match point για να το κλείσουμε στο τέλος. Δεν μπορούσα να κάνω πρώτα σερβίς, απλά δεν ήμουν εκεί όταν έπρεπε."

Όσο για την ατμόσφαιρα σήμερα στην Pat Rafter Arena, για μια ακόμα φορά ο Στέφανος έμεινε εντυπωσιασμένος με τους ομογενείς, ωστόσο η στήριξη που είχε η ελληνική ομάδα άφησε και μεγαλύτερη πικρία στον πρωταθλητή μας: "Η ατμόσφαιρα ήταν τρελή. Είχαμε την περισσότερη υποστήριξη από τον κόσμο κι αυτό κάνει (την ήττα) ακόμα πιο πικρή."

Η Ελλάδα δεν έχει πια μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης για τα προημιτελικά του ATP Cup, αλλά έχει ακόμα μια αγωνιστική μέρα στο τουρνουά και πρέπει να το απολαύσει. Την Τρίτη, στις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αυστραλία, που επίσης θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς έχει εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots