ATP
Τσιτσιπάς: "Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι"

 
Τσιτσιπάς: "Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι"
Τσιτσιπάς: "Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι"
tennisnews team Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 - 19:59

Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε για φέτος στο ATP Cup, o Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, μίλησε για τη μεγάλη βελτίωση που είδε στον Μιχάλη Περβολαράκη, αλλά και για το ατύχημα που είχε σήμερα, όταν χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του.

"Σέρβιρα καλά, οι επιστροφές μου δεν ήταν τόσο καλές. Είναι δύσκολο να επιστρέφεις τα σερβίς του Νικ, εκτελεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ήταν κάτι που έπρεπε να κατανοήσω την ώρα του παιχνιδιού, να διαβάσω το παιχνίδι του λίγο καλύτερα. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, είχα κάποιες στιγμές θυμού, αλλά το απόλαυσα."

Σχετικά με το περιστατικό που χτύπησε άθελά του τον πατέρα του και αρχηγό της ελληνικής ομάδας, Απόστολο Τσιτσιπά, ο Στέφανος δεν θέλησε να δώσει μεγάλη έκταση: "Ήταν ατύχημα, δεν ήθελα να τον χτυπήσω. Το ξέχασα γρήγορα και προχώρησα. Αυτά συμβαίνουν, δεν ήθελα να το κάνω, απλά βγήκε απ' τον έλεγχό μου, δυστυχώς."

Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες ξεκινάει το Australian Open, με τον Στέφανο να έχει ξεκινήσει τη χρονιά με μια νίκη και δυο ήττες, στις οποίες όμως έχασε σετ μόνο σε tie-break.

"Νιώθω καλά με το παιχνίδι μου και με τη σωματική μου κατάσταση. Το μόνο που με ανησυχεί λίγο είναι πως σε αγώνες που είμαι κοντά στο να κλείσω, νιώθω σαν να μου λείπει λίγο η ανταγωνιστικότητα. Πριν από λίγους μήνες ήμουν πολύ συγκεντρωμένος, ήξερα καλά τι να κάνω και ήμουν πολύ επιθετικός. Κάποιες φορές γίνομαι πολύ παθητικός και δεν ξέρω, ίσως πρέπει να δουλέψω περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής και λιγότερο στην τεχνική μου."

Για την Ελλάδα ήταν μια ιστορική στιγμή η συμμετοχή στο ATP Cup, ωστόσο το ταξίδι της ομάδας μας ολοκληρώθηκε νωρίς, καθώς χωρίς να πετύχει νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε στην 4η θέση του 6ου ομίλου.

"Στην αρχή με τον Καναδά ήταν σαν αγώνες επίδειξης. Όσο περνούσε η ώρα συνειδητοποιούσα πως ήταν σοβαρό και έπαιζα όπως σε όλους τους αγώνες. Απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα εδώ. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να επιστρέψουμε δριμύτεροι, να τα πάμε καλύτερα. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν καλές και σίγουρα θέλω να επιστρέψω του χρόνου και να παίξω καλύτερα."

Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Μιχάλη Περβολαράκη, που κοίταξε στα μάτια για 2,5 ώρες το Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης, John Millman, παρά το γεγονός πως τελικά δεν απέφυγε την ήττα, με 4-6, 6-1, 7-6 (1).

"Είμαι περήφανος για τον Μιχάλη. Έκανε ένα μεγαλο παιχνίδι σήμερα με τον Millman. Είναι ένας παίκτης που ουσιαστικά ξεκινάει τώρα την καριέρα του, μετά το κολέγιο. Βλέπω μεγάλες βελτιώσεις στο παιχνίδι του από το Davis Cup μέχρι σήμερα. Δείχνει μεγάλη προθυμία να μάθει από εμένα, από τον πατέρα μου, ενώ έχει και έναν θαυμάσιο προπονητή δίπλα του. Είναι μια ανακούφιση για μένα γιατί ξέρω πως όταν πρέπει να παίξω σε μια ομαδική διοργάνωση δεν είμαι μόνος μου, έχω ακόμα έναν πολύ καλό παίκτη στα μονά κοντά μου."

Ο Τσιτσιπάς σχολίασε και το γεγονός της δύσκολης κλήρωσης που είχε η χώρα μας στο πρώτο ATP Cup, όπου έπρεπε να αναμετρηθεί με τρια "μεγαθήρια" του αθλήματος: "Είχαμε δύσκολη κλήρωση εδώ στο Μπρίσμπεϊν. Είχαμε τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γερμανία, μερικές από τις δυνατότερες χώρες στο άθλημα, να παίζουν με μια μικρή χώρα που δεν έχει καθόλου ιστορία στο τένις. Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι. Παλέψαμε σκληρά και δείξαμε στον υπόλοιπο κόσμο πως μπορείς να παίξεις τένις οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots