ATP
Κέρδισε τον Rafa o Goffin! (vids)

 
David Goffin
David Goffin © TennisTv
tennisnews team Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 - 13:06

O David Goffin πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη ενάντια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Rafael Nadal, υποχρεώσε την Ισπανία στην πρώτη της ήττα στο φετινό ATP Cup και κράτησε "ζωντανό" το Βέλγιο στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για την ημιτελική φάση.

Παίζοντας μεγάλο τένις και αξιοποιώντας στο έπακρο τη μέτρια (για τα δεδομένα του) μέρα του Nadal, o Goffin επιβλήθηκε του κορυφαίου τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 7-6 (3) και ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων της Ισπανίας με το Βέλγιο στο 1-1.

O Goffin ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 winners και 25 αβίαστα λάθη, ενώ ο Nadal είχε 30 winners και 26 αβίαστα λάθη. Ο Βέλγος κατάφερε επίσης να σβήσει τα 8 από τα 10 break point που αντιμετώπισε, ενώ διαχειρίστηκε άψογα την πίεση, όταν ο Rafa επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεσή του στο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, o Goffin έκανε το πρώτο break στο ματς για να βρεθεί μπροστά με 3-2 στο 1ο σετ, όμως ο Ισπανός απάντησε αμέσως για το 3-3. Αφού έσβησε τριπλό break point, o Goffin κράτησε το σερβίς του για το 4-4 και στη συνέχεια έκανε ένα ακόμη break, για να προηγηθεί με 5-4 και τελικά να κατακτήσει το σετ, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Βέλγος προηγήθηκε νωρίς με break για το 3-1 και λίγο έλειψε να κάνει double break στο 7ο game, όταν ο Nadal έπρεπε να σβήσει 2 break point για να αποφύγει το 5-2 και να μειώσει σε 4-3. Πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες ο Goffin, που είδε τον Nadal να επιστρέφει και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Μάλιστα ο "Matador" έφερε το momentum στο μέρος του, κρατώντας εύκολα τα δυο τελευταία service games του στο σετ, για να αναγκάσει τον Goffin να σερβίρει για την παραμονή του σ' αυτό, στο 4-5 και στο 5-6. Ο κορυφαίος Βέλγος τενίστας έκανε άψογη δουλειά στη διαχείριση της πίεσης, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί επιβεβαίωσε πως ήταν ο καλύτερος παίκτης σήμερα στο γήπεδο, επικρατώντας με 7-3.

Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες του Goffin σε όλη την καριέρα του, αν όχι η μεγαλύτερη. Άλλη μια φορά μόνο έχει κερδίσει το Νο.1 του κόσμου, όταν πάλι ήταν ο Nadal, στο ATP Finals του Λονδίνου το 2017, ωστόσο τότε ο Ισπανός αγωνίζοταν με τραυματισμό.

Η σημερινή είναι μια νίκη με ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για τον Βέλγο, που υποχρέωσε τους Ίβηρες στην πρώτη τους ήττα σε αγώνα για το ATP Cup, καθώς και τον Nadal στην πρώτη του ήττα από το 2004, όταν εκπροσωπεί την Ισπανία σε ομαδικές διοργανώσεις.

Ο τελευταίος προημιτελικός, ανάμεσα στο Βέλγιο και στην Ισπανία, είναι στην ισοπαλία, καθώς είχε προηγηθεί χρονικά η νίκη του Roberto Bautista Agut επί του Kimmer Coppejans, με 6-1, 6-4.

Τα πάντα θα κριθούν στο διπλό, όπου Nadal και Pablo Carreno Busta θα αναμετρηθούν με τους Sander Gille και Joran Vliegen, εκτός αν ο αρχηγός της ομάδας του Βελγίου, Steve Darcis, σε συννενόηση με τον Goffin αποφασίσει να επιστρατεύσει το μεγάλο του όπλο και σ' αυτό το παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots