ATP
Φιλική νίκη Τσιτσιπά επί Berrettini

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 - 10:21


O Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον πρώτο του αγώνα για φέτος στη Μελβούρνη μέσα από το τουρνουά επίδειξης Kooyong Classic και κέρδισε στα δυο σετ τον Ιταλό, Matteo Berrettini.

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για τον Στέφανο, που συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Berrettini, No.8 του ταμπλό, αλλά πήρε τη νίκη με 7-6 (4), 7-6 (6), σε κάτι λιγότερο από δυο ώρες αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ο μόνος παίκτης που είχε break point στο 1ο σετ, αλλά κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break. Στο tie-break o Έλληνας πρωταθλητής είχε μια μικρή υπεροχή και έφτασε σε τριπλό set point στο 6-3 και αξιοποίησε την 2η ευκαιρία του, για να το κατακτήσει με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έκανε το πρώτο break του αγώνα για να προηγηθεί με 3-2, αλλά ο Berrettini απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 3-3. Στο 12ο game o 21χρονος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να επιστρέψει από το 5-6, 0-40, έσβησε 3 διαδοχικά set point και με 5 κερδισμένους πόντους στη σειρά έστειλε κι αυτό το σετ στο tie-break, όπου αξιοποίησε το 2ο match point και έκανε το 8-6, για να βάλει τέλος στον αγώνα μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά.

Στο Kooyong Classic της Μελβούρνης έγιναν ακόμα δυο αναμετρήσεις σήμερα. Ο Νικ Κύργιος επιβλήθηκε του Grigor Dimitrov με 6-4, 6-2, ενώ η Ajla Tomljanovic κέρδισε τη Maria Sharapova με 6-1, 1-6, 11-9.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του Australian Open, με τον Στέφανο να βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό, με πρώτο αντίπαλο τον Ιταλό Salvatore Caruso.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots