ATP
Πρώτος τίτλος μετά από 5 χρόνια για τον Vesely (vids)

 
Jiri Vesely
Jiri Vesely
tennisnews team Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 - 16:02

O Jiri Vesely αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Pune και κέρδισε τον πρώτο τίτλο του από το 2015. O 26χρονος Τσέχος έσβησε 6 match points συνολικά στο τουρνουά της Ινδίας!

Έναν πολύ καλό αγώνα έκανε ο Jiri Vesely στον τελικό του Maharashtra Open στην Ινδία, για να κερδίσει τον Egor Gerasimov με 7-6 (2), 5-7, 6-3 και να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του - πρώτο μετά από τον Ιανουάριο του 2015, όταν είχε κερδίσει στο Ώκλαντ.

Ο 26χρονος Τσέχος τελείωσε τον αγώνα με 26 άσους και κέρδισε τους 50 από τους 57 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Και ο Gerasimov τα πήγε πολύ καλά από τη γραμμή του σερβίς, βγάζοντας 11 άσους και κερδίζοντας τους 50 από τους 62 πόντους στις πρώτες του εκτελέσεις.

Αμφότεροι οι δυο παίκτες έκαναν από 2 break στον αγώνα. Τα δυο απ' αυτά έγιναν στο ξεκίνημα του τελικού, στα πρώτα δυο game, ένα για τον κάθε παίκτη. Break point δεν υπήρξε στο υπόλοιπο σετ και οι δυο παίκτες οδηγήθηκαν σε tie-break, όπου ο Vesely προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι.

Στο 2ο σετ ο Gerasimov έκανε το μοναδικό break στο τέλος του, για να προηγηθεί με 6-5 και να το κλείσει με το σερβίς του στο επόμενο game. Ο Vesely ωστόσο απάντησε με το 2ο προσωπικό του break στο ξεκίνημα του 3ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Δεν κοίταξε πίσω του ο Τσέχος, που δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς στο τελευταίο σετ και με ένα love service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο Vesely ήταν unseeded στο 250άρι του Pune και πέρασε από πολλές δύσκολες καταστάσεις αυτή την εβδομάδα. Στα προημιτελικά είχε κερδίσει τον Ilya Ivashka με 2-6, 6-1, 7-6 (11), σβήνοντας 2 match point στο tie-break του 3ου σετ.

Στα ημιτελικά έκανε μια νέα μεγάλη ανατροπή, σβήνοντας αυτή τη φορά 4 match point ξανά σε tie-break 3ου σετ, για να επικρατήσει του Ricardas Berankis, No.2 στο ταμπλό της διοργάνωσης, με 6-7 (8), 7-6 (3), 7-6 (7).

Τη Δευτέρα ο Τσέχος πρωταθλητής θα κερδίσει 35 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 100, ανεβαίνοντας στο Νο.72 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.107 που είναι σήμερα. 

Ο 27χρονος Gerasimov αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης και θα αφήσει πίσω του 19 θέσεις, για να βελτιώσει το career high του στο Νο.71 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots