ATP
Επέστρεψε στο Top 4 o Nadal, πτώση Τσιτσιπά στο Νο.5

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 - 11:15

Μετά την κατάκτηση του Ακαπούλκο, ο Rafael Nadal επέστρεψε στο Top 4 της παγκόσμιας κατάταξης και έριξε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.5.

Ο Nadal παρέμεινε αήττητος και αυτή την εβδομάδα, έφτασε το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ σε μια σεζόν στις 15 διαδοχικές νίκες (15-0 το 2022) και ανέβηκε σήμερα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έμεινε στο Νο.5.

Φυσικά σήμερα είχαμε την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή μετά από 2 χρόνια, με τον Daniil Medvedev να περνάει στο Νο.1 και να αφήνει στο Νο.2 τον Novak Djokovic. Παρέμεινε στο Νο.4 ο Alexander Zverev, με τον Nadal και τον Τσιτσιπά να ακολουθούν.

Στο Νο.6 ανέβηκε ο Andrey Rublev, που κατέκτησε τον τίτλο στο 500άρι του Ντουμπάι και έριξε στο Νο.7 τον Matteo Berrettini. Στο Νο.8 παρέμεινε ο Casper Ruud και στο Νο.9 ο Felic Auger-Aliassime, ενώ επέστρεψε στο Top 10 ο Hubert Hurkacz, που ανέβηκε στο Νο.10 και έριξε στο Νο.11 τον Jannik Sinner.

Ο Denis Shapovalov κέρδισε επίσης μια θέση και ανέβηκε στο Νο.13, ενώ από μια θέση κέρδισαν και οι Pablo Carreno Busta, Reilly Opelka, Nikoloz Basilashvili, Carlos Alcaraz, από τη 16η έως τη 19η θέση αντίστοιχα. Για τον Opelka, που είναι το Νο.1 των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και για τον μόλις 18χρονο Alcaraz, το Νο.17 και το Νο.19 αντίστοιχα αποτελούν και νέα career high.

Μετά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Σαντιάγκο της Χιλής, ο Pedro Martinez κέρδισε 22 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.50 του κόσμου. Ο φιναλίστ του Σαντιάγκο, Sebastian Baez, επίσης βελτίωσε το ρεκόρ του, ανεβαίνοντας από το Νο.78 στο Νο.62 του κόσμου.

Τέλος, η μεγάλη έκπληξη της περασμένης εβδομάδας στο τουρνουά του Ντουμπάι, Jiri Vesely, άφησε πίσω του 49 θέσεις και βρέθηκε από το Νο.123 στο Νο.74 του κόσμου. Θυμίζουμε πως ο 28χρονος Τσέχος ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο Ντουμπάι και έφτασε μέχρι τον τελικό, κερδίζοντας ακόμα και τον Novak Djokovic.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 56 θέσεις μετά τον θρίαμβό του στο Ακαπούλκο και σκαρφάλωσε στο Νο.75 του κόσμου. Άνοδο σημείωσαν και οι άλλοι Έλληνες παίκτες, με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά να κερδίζει 4 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.206 του κόσμου. Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 27 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.242, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.325.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots