ATP
2ος σερί τίτλος για τον Rublev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © DDF Tennis
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 18:37

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τη νίκη του στη Μασσαλία, ο Andrey Rublev αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο Ντουμπάι, κερδίζοντας στον τελικό του Dubai Tennis Championships τον Jiri Vesely με 2-0 σετ.

Ο Andrey Rublev είχε περισσότερες δυνάμεις και δεν υποτίμησε σε καμία περίπτωση τον Jiri Vesely, κερδίζοντάς τον με 6-3, 6-4 στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Ο 24χρονος Ρώσος κατέκτησε μ' αυτόν τον τρόπο τον 2ο διαδοχικό τίτλο του μετά τη Μασσαλία και 10ο συνολικά στην καριέρα του (10-5 σε τελικούς), 5ο σε 500άρι τουρνουά (5-2 σε τελικούς ΑΤΡ 500).

Ο Rublev έκανε νωρίς το break στον τελικό και "ξέφυγε" με 4-1, για να κερδίσει εύκολα το 1ο σετ με 6-3, αφού δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του. Στη συνέχεια άνοιξε με break το 2ο σετ και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο 6-3, 2-0.

Ο Vesely δεν τα παράτησε και αφού έσβησε διπλό break point για να αποτρέψει το 1-4 και να μειώσει σε 2-3, έκανε και το break back, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Rublev ωστόσο απάντησε άμεσα και ανέκτησε το πάνω χέρι με νέο break για το 4-3.

Ο Ρώσος με love service game έφτασε στο 5-3 και τελικά "σφράγισε" τη νίκη του στο 10ο game, όπου ο Vesely αντιστάθηκε και έσβησε ένα match point ισοφαρίζοντας σε 40-40, ο Rublev όμως αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του και έβαλε τέλος στο ματς σε 1 ώρα και 21 λεπτά αγώνα.

Ο Rublev έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour, ενώ συνολικά έχει 14 νίκες αυτή τη χρονιά (14-2), όσες έχει και ο Rafael Nadal, που όμως δεν έχει ακόμα ήττα (14-0) και μια λιγότερη από τον πρωτοπόρο της σεζόν Felix Auger-Aliassime, που έχει δώσει όμως ήδη 19 αγώνες (15-4).

Τη Δευτέρα, ο 24χρονος Ρώσος θα κερδίσει μια θέση και θα επιστρέψει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Matteo Berrettini.

Ο Vesely μπορεί να μην κατάφερε να απειλήσει σήμερα τον Rublev, είχε όμως την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του, πέτυχε 6 νίκες τις προηγούμενες 7 μέρες για να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό του και μάλιστα μέσα σε αυτές ήταν και οι νίκες ενάντια στους Novak Djokovic, Denis Shapovalov, Roberto Bautista Agut και Marin Cilic, σε ένα πολύ δύσκολο ταμπλό ως τον τελικό.

Ο 28χρονος Τσέχος, που παλιότερα έχει φτάσει στο Νο.35 του κόσμου αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.123, αναμένεται να κερδίσει 49 θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα και να σκαρφαλώσει στο Νο.74.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots