ATP
Πρωταθλητής ο Garin στην Κόρδοβα

 
Christian Garin
Christian Garin
tennisnews team Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 - 7:08

Ο Cristian Garin έκανε το μεγάλο comeback και κέρδισε τον Diego Schwartzman με 2-1 σετ, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Cordoba Open της Αργεντινής και να κατακτήσει τον 3ο τίτλο του στους τελευταίους 10 μήνες.

Ο Garin επέστρεψε από σετ πίσω και επιβλήθηκε του Schwartzman με 2-6, 6-4, 6-0 στον τελικό του Cordoba Open, στην πόλη Κόρδοβα της Αργεντινής.

Αξιοποίησε τα 6 από τα 10 break point που δημιούργησε ο 23χρονος Χιλιανός, ο οποίος έσβησε και τα 9 από τα 13 break point που αντιμετώπισε. Ο Schwartzman, ο οποίος ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του που είχε στα πρώτα σετ των αγώνων του στην Κόρδοβα - κερδίζοντας και τα 4 που έπαιξε με κανένα, ένα ή δυο χαμένα games - για να το κατακτήσει με 6-2 και να προηγηθεί στον τελικό. 

Ο Garin αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο σετ. Ο Αργεντινός μείωσε σε 5-4, καλύπτοντας και το break της διαφοράς, αλλά ο Χιλιανός έκανε νέο break για το 6-4. Στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα και κάνοντας συνολικά ένα σερί 7 κερδισμένων games, κατέκτησε με bagel το 3ο σετ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για τον Garin, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 3-1 νίκες. Κέρδισε και τους 3 τίτλους του στους τελευταίους 10 μήνες, αφού είχε κατακτήσει τον πρώτο του στο Χιούστον των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2019 και έναν μήνα αργότερα, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Μόναχο της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής, έχει παίξει και τους 4 τελικούς του σε χωμάτινες επιφάνειες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots