ATP
50 εβδομάδες στο Top 10 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 - 7:20

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, συμπληρώνοντας 50 διαδοχικές εβδομάδες παρουσίας στο Top 10 της ΑΤΡ!

Για 50ή συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος διατηρήθηκε στην 6η θέση της ΑΤΡ για 15η σερί εβδομάδα, στη σημερινή ανανέωση της κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 στις 4 Μαρτίου του 2019 και έκτοτε δεν έχει αποχωριστεί ποτέ την πρώτη 10άδα. Στο Νο.6 βρίσκεται ακριβώς τις μισές από τις εβδομάδες του στο Top 10, δηλαδή 25 εβδομάδες, ενώ το career high του είναι το Νο.5, όπου βρέθηκε μόνο για μια εβδομάδα.

Γενικότερα δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Το Top 10 παρέμεινε ίδιο, με τον Novak Djokovic να είναι στην κορυφή και τον Rafael Nadal να μένει κοντά του στο Νο.2. Στο Νο.3, αλλά σε αρκετή απόσταση πίσω από τους Nole και Rafa, είναι ο Roger Federer, τον οποίο ακολουθεί με απόσταση 85 βαθμών ο Dominic Thiem.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev, τον οποίο ακολουθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Οι Alexander Zverev (No.7), Matteo Barrettini (No.8), Gael Monfils (No.9) και David Goffin (Νο.10) ολοκληρώνουν το Top 10.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots