ATP
Τέλος το Ρότερνταμ για τον Στέφανο (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 - 17:23

O Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του και ηττήθηκε από τον πολύ σταθερό Aljaz Bedene με 7-5, 6-4, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει το Rotterdam Open από τον 2ο γύρο. Αυτή ήταν η πρώτη Top 10 νίκη για τον Σλοβένο και η σημαντικότερη της καριέρας του.

Πρόωρα θα αποχαιρετήσει το Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Aljaz Bedene στον 2ο γύρο του Rotterdam Open, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικής 8άδας στο πρώτο 500άρι της χρονιάς.

Δεν έκανε καλό παιχνίδι ο Στέφανος, ο οποίος έμεινε στους 12 winners και έφτασε τα 18 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Bedene ήταν πολύ συνεπής, υπομονετικός και σταθερός στο παιχνίδι του, τελειώνοντας το ματς με 20 winners και 24 αβίαστα λάθη.

Το πιο σημαντικό στατιστικό στην αναμέτρηση ήταν τα break point και το πως οι δυο παίκτες αξιοποίησαν ή όχι τις ευκαιρίες τους. Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε και τα 5 break point που δημιούργησε, δυο στο 2ο game (1-1) και ακόμα τρια στο 8ο game (4-4). Επίσης προηγήθηκε με 4-5, 15-30 στο 10ο game, πλησιάζοντας στους δυο πόντους την κατάκτηση του 1ου σετ.

Ήταν χαμένες ευκαιρίες που δυστυχώς πλήρωσε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, καθώς ο Bedene στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς έκανε το break και προηγήθηκε με 6-5. Στη συνέχεια έκλεισε το σετ με love service game για το 7-5 και έφτασε τους 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά.

Ο Bedene αξιοποίησε και το 2ο break point που είχε στο παιχνίδι, για να προηγηθεί με 2-1 στο 2ο σετ. Δεν ήταν μια άγνωστη συνθήκη για τον Στέφανο, που και προχθές, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά ενάντια στον Hubert Hurkacz, είχε βρεθεί πίσω με σετ και με break.

Αυτή τη φορά ωστόσο δε βρέθηκαν οι λύσεις απέναντι στο σερβίς του 30χρονου Σλοβένου, που τελείωσε το ματς με 9 άσους και δεν επέτρεψε σε κανένα service game του κάποιο νέο break point για τον Στέφανο.

Μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά, ο Bedene σφράγισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, καθώς δεν είχε κερδίσει ξανά στο παρελθόν παίκτη από την κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα προημιτελικά του Rotterdam Open, ο 30χρονος Σλοβένος, Νο.52 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, που είχε κερδίσει χθες τον Grigor Dimitrov με 6-4, 6-2.

Για τον Στέφανο, ο επόμενος σταθμός θα είναι η Μασσαλία και το Open 13, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα αγωνιστεί ως υπερασπιστής του τίτλου, καθώς είχε κερδίσει εκεί έναν από τους πρώτους τίτλους της καριέρας του το 2019.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots