ATP
Με τον Ymer o Τσιτσιπάς στη Μασσαλία

 
Με τον Ymer o Τσιτσιπάς στη Μασσαλία
Με τον Ymer o Τσιτσιπάς στη Μασσαλία
tennisnews team Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 22:26

Ο Mikael Ymer κέρδισε τον Richard Gasquet μετά από μια δύσκολη μάχη 2,5 ωρών και θα βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, στον 2ο γύρο του Open 13 στη Μασσαλία.

Ο Ymer θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μασσαλία, μετά και τη νίκη που πέτυχε σήμερα επί του Gasquet, με 6-3, 3-6, 7-5.

Ο 21χρονος Σουηδός, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τους τελευταίους μήνες, έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-0 στο 1ο σετ. O Gasquet μείωσε σε 5-3, αλλά ο Ymer σέρβιρε για το 6-3 και έκλεισε το σετ στη δεύτερή του απόπειρα από τη γραμμή του σερβίς.

Ο Gasquet απάντησε στο 2ο σετ, κάνοντας το μοναδικό break για το 5-3 στο 8ο game. Ήταν πολύ κλειστό σετ και αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους. Ο Γάλλος είχε χάσει 3 break point για να κάνει νωρίτερα break, ενώ ο Ymer λίγο έλειψε να κάνει εκείνος πρώτος το break, αφού είχε μια ευκαιρία στο 7ο game. Τελικά στο αμέσως επόμενο game o Gasquet έκανε το break και στο 9ο game σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Σουηδός προηγήθηκε με 3-0 και έμεινε μπροστά μέχρι το 5-2, αλλά όταν σέρβιρε για τη νίκη, ο Gasquet έφτασε στο break και μείωσε σε 5-4. Ισοφάρισε σε 5-5 ο Γάλλος και τελικά ο Ymer κατάφερε να κάνει νέο break και να κερδίσει το ματς στο 3ο match point του, έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά παιχνιδιού. 

Ο Στέφανος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο του Open 13 και αγωνίζεται για πρώτη φορά σε κάποιο τουρνουά ως υπερασπιστής του τίτλου, θα αντιμετωπίσει τον Ymer την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Θα είναι η πρώτη αναμέτρησή τους στο tour.

Αύριο ο Στέφανος θα παίξει για πρώτη φορά στο τουρνουά, για το ταμπλό του διπλού, όπου μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς Kevin Krawietz και Andreas Mies, Νο.1 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots