ATP
Έσβησε 3 m.p. o Auger-Aliassime (vid)

 
Έσβησε 3 m.p. o Auger-Aliassime (vid)
Έσβησε 3 m.p. o Auger-Aliassime (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 - 23:01

O Felix Auger-Aliassime έσβησε 3 match point, έχασε 5 και τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Pierre-Hugues Herbert έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Open 13 στη Μασσαλία.

Μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά μάχης, ο Auger-Aliassime κατάφερε να υποτάξει τον Herbert με 6-0, 6-7 (6), 7-6 (9) και να προκριθεί στα προημιτελικά του Open 13.

Παρά το 6-0 του 1ου σετ, όπου κυριάρχησε απόλυτα ο νεαρός Καναδός, η αποστολή του σήμερα στο Palais des Sports de Marseille μόνο εύκολη δεν ήταν. Στο 2ο σετ κανείς παίκτης δεν είχε break point, με τον Auger-Aliassime πάντως να πιέζει περισσότερο, με αποκορύφωμα το 11ο game, όπου ο Γάλλος χρειάστηκε να περάσει από 6 ισοπαλίες μέχρι να υπερασπιστεί το σερβίς του.

Το σετ πάντως οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο Herbert κατάφερε να σβήσει ένα match point στο 5-6 και να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους, για να το κατακτήσει με 8-6.

Και το 3ο σετ πήγε σε tie-break, με τον Auger-Aliassime αυτή τη φορά να έχει 3 χαμένες ευκαιρίες για να πάρει το ματς, πριν από το tie-break. Συγκεκριμένα, είχε 2 ευκαιρίες για το break και για την πρόκριση όταν ήταν μπροστά με 5-4 και ακόμα μια όταν ήταν μπροστά με 6-5, και στις 3 περιπτώσεις όμως ο Γάλλος υπερασπίστηκε το σερβίς του. 

Στο αποφασιστικό tie-break, o Herbert λίγο έλειψε να "κλέψει" και τη νίκη. Προηγήθηκε με 3-0 και με 4-2, ενώ είχε πρώτος match point, 3 φορές, στο 6-5, στο 7-6 και στο 8-7! Ήταν η σειρά του Auger-Aliassime να δείξει ψυχραιμία και να σβήσει τα match point, το ένα απ' αυτά στο σερβίς του Γάλλου, για να ισοφαρίσει και τις 3 φορές. Στη συνέχεια ο Καναδός έχασε και 5ο match point το 9-8, για να αξιοποιήσει τελικά την 6η του ευκαιρία - πρώτη στο δικό του σερβίς - και να κατακτήσει το tie-break με 11-9.  

Ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Open 13 το νικητή της τελευταίας αναμέτρησης της ημέρας, Egor Gerasimov, που προερχόμενος από τα προκριματικά κέρδισε και το Νο.3 του ταμπλό, David Goffin, με 6-4, 7-6 (5).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, ο Daniil Medvedev, που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο, επέστρεψε από το χαμένο 1ο σετ και κέρδισε τον 18χρονο Jannik Sinner, με 1-6, 6-1, 6-2. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Gilles Simon, που επικράτησε του Aljaz Bedene με 7-6 (6), 6-2.

Τέλος, ο Denis Shapovalov πέρασε επίσης στην τελική 8άδα, μετά τη νίκη του επί του Marin Cilic με 6-4, 4-6, 6-2. Εκεί ο Καναδός θα αντιμετωπίσει τον Alexander Bublik. Απ' αυτόν τον αγώνα θα προκύψει και ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά, εφόσον ο Έλληνας τενίστας καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Vasek Pospisil αύριο (18:00GR, COSMOTE SPORT 9HD).

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots