ATP
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Auger-Aliassime (vid)

 
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Auger-Aliassime (vid)
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Auger-Aliassime (vid)
tennisnews team Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 - 19:40

O Felix Auger-Aliassime έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Gilles Simon και επιβεβαίωσε τον "Next Gen" τελικό στη Μασσαλία, με τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Μετά από μια δύσκολη μάχη που έφτασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, για την ημιτελική φάση του Open 13, ο Auger-Aliassime κατάφερε να επικρατήσει του Simon με 7-5, 7-6 (2) και να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της Μασσαλίας.

Την Κυριακή, στις 15:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 9HD), o Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, για τον τελικό του Open 13. Θα είναι ο 10ος τελικός στην καριέρα του Στέφανου, που είναι ο υπερασπιστής του τίτλου και ο 5ος τελικός για τον Auger-Aliassime, 2ος συνεχόμενος μετά από το Ρότερνταμ.

Ο νεαρός Καναδός θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας του, καθώς ηττήθηκε στους 4 προηγούμενους τελικούς του, που ήταν όλοι μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Με τον Τσιτσιπά θα αναμετρηθούν για 4η φορά, με τον Felix να έχει δυο νίκες και τον Στέφανο μια. 

 Όπως και στον χθεσινό προημιτελικό, με τον Egor Gerasimov, o Auger-Aliassime έμεινε πίσω με break στο 1ο σετ και συγκεκριμένα υπέστη break στο 6ο game (2-4). Βρέθηκε πίσω έως και 2-5, αλλά ανέτρεψε την κατάσταση, πατώντας το γκάζι και κερδίζοντας 5 συνεχόμενα games, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το 1ο σετ με 7-5. 

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν είχε break point, κρατώντας όλα τα service games τους μέχρι και το τέλος. Το tie-break έδωσε τη λύση και εκεί ο Καναδός ήταν αισθητά καλύτερος, για να επιβληθεί με 7-2 και να βάλει τέλος στην αναμέτρηση, έπειτα από 1 ώρα και 59 λεπτά.

Φωτογραφία: Open 13 Provence

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots