ATP
Τσιτσιπάς: "Τα ρεκόρ σε κάνουν να θες περισσότερα" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Τα ρεκόρ σε κάνουν να θες περισσότερα" (vids)
Τσιτσιπάς: "Τα ρεκόρ σε κάνουν να θες περισσότερα" (vids)
tennisnews team Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 - 20:24

Μετά τον 2ο διαδοχικό τίτλο στο Open 13, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το ρεκόρ που πέτυχε, για τον σημερινό του αγώνα με τον Felix Auger-Aliassime, αλλά και για το γεγονός πως δεν έχασε κανένα σετ στους 8 τελευταίους αγώνες του στη Μασσαλία.

"Ήταν μια πολύ αγχωτική μέρα σήμερα. Προσπάθησα να κάνω καλό ξεκίνημα, το να αγωνίζεσαι σε έναν τελικό δεν είναι εύκολο. Όλοι παρακολουθούν, όλοι είναι εκεί και περιμένουν ένα καλό θέαμα. Έπαιξα ποιοτικό τένις σήμερα και έδειξα σε όλους τι είμαι ικανός να κάνω. Σέρβιρα καλά, επέστρεφα καλά και ήμουν πίσω από κάθε μπάλα, εκτελώντας, κυριαρχώντας και παίρνοντας έξυπνες αποφάσεις μέσα στο γήπεδο. Ήμουν επιθετικός και προσπαθούσα να κρατηθώ εκεί. Τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά και είμαι υπερήφανος με το γεγονός πως πνευματικά δεν λύγισα ούτε μια στιγμή. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος με την πνευματική μου κατάσταση σε όλο τον αγώνα", δήλωσε ο Τσιτσιπάς. 

Όχι μόνο υπερασπίστηκε τον τίτλο του, κερδίζοντας 8 αγώνες στη σειρά στη Μασσαλία, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν έχασε ούτε ένα σετ τα δυο τελευταία χρόνια στο τουρνουά, κερδίζοντας 16 σετ στη σειρά.

"Αυτό είναι επίσης κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανο, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ και δουλεύω για να τα πάω ακόμα καλύτερα την επόμενη φορά. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και όταν βγαίνω στο γήπεδο είμαι εγώ και η μπάλα. Προσπαθώ να αποφεύγω να σκέφτομαι τι συμβαίνει στην άλλη μεριά και να είμαι μεστός και καλός αθλητής εκεί έξω. Αυτό θα εμπνεύσει τις νεότερες γενιές και θα βοηθήσει το άθλημα να μεγαλώσει. Σημαίνει τα πάντα για μένα να είμαι ένας απ' αυτούς τους ανθρώπους που παίζει καλά και οι άλλοι μπορούν να τον απολαύσουν."

Τσιτσιπάς και Auger-Aliassime, αντάλλαξαν μερικά πολύ όμορφα λόγια κατά τη διάρκεια της απονομής, μετά από τον τελικό. Ο Καναδός είχε πολύ καλό ρεκόρ απέναντι στον Στέφανο και ήταν ανέκαθεν ένας παίκτης που τον δυσκόλευε πάρα πολύ, όμως σήμερα ο Έλληνας πρωταθλητής τον κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

"Ήταν καλό για το τουρνουά που δυο παίκτες από τη νέα γενιά αναμετρήθηκαν σήμερα, ήταν ένα εκπληκτικό θέαμα για τους θεατές. Ο Felix είναι ένας παίκτης που έχει βελτιωθεί πολύ τα δυο τελευταία χρόνια, με έχει εμπνεύσει πολύ, να θέλω να γίνομαι καλύτερος. Έχουμε αναμετρηθεί αρκετές φορές στα juniors και μερικές σε επαγγελματικό επίπεδο, μεγαλώσαμε μαζί. Πάντα τον έβρισκα πολύ δύσκολο αντίπαλο και κάθε φορά που θα βγαίνω στο court μαζί του θα ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο και πως το επίπεδο μας είναι πολύ κοντά. Δεν ξέρω αν τον βοηθάει αυτό, αλλά σίγουρα βοηθάει εμένα, να θέλω να δουλέψω περισσότερο και να γίνω καλύτερος."

O Στέφανος έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Open 13, που κέρδισε τον τίτλο δυο συνεχόμενες χρονιές, μετά από τους Marc Rosset (1993, 1994) και Thomas Enqvist (1997, 1998).

"Ξέρω καλά τον Thomas, ήταν ο αρχηγός μας στο Laver Cup, είναι πολύ καλός τύπος. Είμαι χαρούμενος που μπορώ και είμαι μέρος κάποιων ρεκόρ. Είναι αυτό που με κρατάει στο άθλημα και με κάνει διψασμένο για να διεκδικώ περισσότερα. Θέλω να βγαίνω εκεί έξω και να σπάω ρεκόρ, να κάνω πράγματα που άλλοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα και προσδιορίζει τον χαρακτήρα μου."

H συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στα αγγλικά:

Η συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στα ελληνικά:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots