ATP
Τσιτσιπάς: "Όσο δυνατότερος μπορώ αύριο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Όσο δυνατότερος μπορώ αύριο" (vid)
Τσιτσιπάς: "Όσο δυνατότερος μπορώ αύριο" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 - 17:46

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιθετικότητά του στο σημερινό παιχνίδι με τον Daniel Evans, για το σερί των 8 διαδοχικών νικών που τρέχει και για τον αυριανό τελικό του Ντουμπάι.

"Κατάφερα να μείνω δυνατός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν είχα μεταπτώσεις στην απόδοσή μου και απλά έπαιξα ποιοτικό τένις. Το απόλαυσα, δεν ένιωσα νευρικότητα σήμερα στο γήπεδο, μπορεί να μην τον είχα αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν, αλλά παρόλα αυτά έμεινα ψύχραιμος και με εντυπωσίασε η ποιότητα του παιχνιδιού μου σήμερα. Ελπίζω να μείνω στο ίδιο επίπεδο ή να το ανεβάσω ακόμα περισσότερο στον επόμενο αγώνα μου", είπε αμέσως μετά τη νίκη του επί του Evans o Τσιτσιπάς.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική του νίκη στο tour, έχοντας μάλιστα χάσει μόνο ένα σετ σε αυτά τα 8 παιχνίδια, στον χθεσινό προημιτελικό με τον Jan-Lennard Struff.

"Έχω βρει το momentum, εκτελώ πολύ καλά με το forehand μου, που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σήμερα, κέρδισα τους περισσότερους πόντους στο forehand - που είναι το μεγαλύτερο όπλο μου - και το σερβίς μου πήγε καλά επίσης, δεν ξέρω αν είχε κάποιο break point. Το επιθετικό μου παιχνίδι, η προσπάθειά μου να χτυπάω νωρίς τη μπάλα και να είμαι επιθετικός, να μην μένω πολύ στην άμυνα, με βοήθησε να έχω το πάνω χέρι."

Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Novak Djokovic με τον Gael Monfils και σε κάθε περίπτωση περιμένει ένας πολύ δύσκολος τελικός τον Στέφανο. Θυμίζουμε πως θα είναι ο 2ος διαδοχικός τελικός του στο Ντουμπάι, όπου πέρσι έχασε τον τίτλο από τον Roger Federer.

"Δεν έχω να πω κάτι για τον αγώνα. Ας τους αφήσουμε να παίξουν και θα προσπαθήσω να χαλαρώσω πριν τον αγώνα αύριο. Είναι σημαντικό για μένα να έχω ξεκουραστεί καλά πριν τον τελικό. Σημαίνει πολλά που στη 2η μου φορά εδώ στο Ντουμπάι είμαι ξανά στον τελικό και είναι κρίσιμο για μένα να έχω ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο δυνατός μπορώ αύριο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots