ATP
Nadal: "Ο τίτλος μου δίνει αυτοπεποίθηση"

 
Nadal: "Ο τίτλος μου δίνει αυτοπεποίθηση"
Nadal: "Ο τίτλος μου δίνει αυτοπεποίθηση"
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 - 16:16

Πάντα ένας τίτλος πριν από ένα μεγάλο τουρνουά βοηθάει στην αυτοπεποίθηση, όπως επεσήμανε και ο Rafael Nadal, που πραγματοποίησε δυναμική επιστροφή μετά το αυστραλιανό καλοκαίρι και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ακαπούλκο.

"Είναι ένας σημαντικός τίτλος, σε μια κρίσιμη περίοδο στη σεζόν. Ήρθε μετά από ένα όχι τόσο καλό ξεκίνημα για μένα και αυτή η εβδομάδα ήταν σημαντική για την αυτοπεποίθησή μου και φεύγω από εδώ έχοντας εκπληρώσει έναν στόχο ακόμα", δήλωσε ο Nadal, μετά τη νίκη του με 6-3, 6-2 επί του Taylor Fritz στον τελικό του Abierto Mexicano. 

"Επίσης, το να κερδίζεις ένα από τα καλύτερα τουρνουά του κόσμου, πάντα προσθέτει κάτι επιπλέον στην καριέρα σου. Είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να το απολαύσω και να προετοιμαστώ για το Indian Wells."

Η νίκη του Nadal στο Ακαπούλκο ήταν πολύ σημαντική για διάφορους λόγους. Συνολικά έφτασε τους 85 τίτλους καριέρας, καθώς και τις 990 νίκες στο tour. Επίσης, έχει πλέον 17 συνεχόμενες σεζόν με τουλάχιστον έναν κερδισμένο τίτλο στο ATP Tour, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ΑΤΡ.

"Είναι ξεχωριστό, γιατί πάντα είναι μοναδικό να κερδίζω το Ακαπούλκο, εξαιτίας των φιλάθλων εδώ, της φιλοξενίας που έχω από τον κόσμο στο Μεξικό. Ήταν μια απολαυστική εβδομάδα και μοιράστηκα πολλές στιγμές με τους ανθρώπους. Πάντα φεύγω χαρούμενος από εδώ ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που έχω."

Photo: Abierto Mexicano Telcel

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots