ATP
Τσιτσιπάς: "Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα"

 
Τσιτσιπάς: "Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα"
Τσιτσιπάς: "Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα"
tennisnews team Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 - 15:46

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί ξανά για την Εθνική ομάδα του Davis Cup αυτή την εβδομάδα και πεπεισμένος πως πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

"Είμαι ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ να παίξω στις Φιλιππίνες. Έχουμε πολύ καλή χημεία με τα παιδιά και ειλικρινά πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα, αν ο Μιχάλης (Περβολαράκης) συνεχίσει να βελτιώνεται, ο αδερφός μου (Πέτρος) συνεχίσει να βελτιώνεται, και έχουν την ευκαιρία να παίζουν με κορυφαίους παίκτες. Αυτό θα τους κάνει να κατανοήσουν καλύτερα το άθλημα. Ανυπομονώ να συμβεί αυτό", δήλωσε ο Στέφανος, ο οποίος είναι το μεγάλο όνομα της συνάντησης της Ελλάδας με τις Φιλιππίνες στη Μανίλα αυτή την εβδομάδα.

"Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να προβιβαστούμε στο World Group II. Θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη", πρόσθεσε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση και παρέμεινε αήττητος στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης στο ΤΑΤΟΪ Club της Αθήνας, βοηθώντας την ομάδα μας να προκριθεί στα πλέι οφ του World Group II.

"Ποτέ δεν είχα παίξει στο Davis Cup στο παρελθόν. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχα την πρώτη μου εμφάνιση σε tie για το Davis Cup. Μου άρεσε πολύ. Με εξέπληξε το πόσο πολύ μου άρεσε. Το να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου και όχι για τον εαυτό μου, με έκανε να προσπαθώ να τα δώσω όλα εκεί έξω."

Θυμίζουμε πως η ομάδα μας απαρτίζεται από τους Στέφανο, Πέτρο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη και Μάρκο Καλοβελώνη. Το tie με τις Φιλιππίνες θα διεξαχθεί σε χωμάτινο, indoor γήπεδο, την Παρασκευή και το Σάββατο, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 05:00 το πρωί ώρα Ελλάδας και τις δυο μέρες. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες και θα διεκδικήσει τον Σεπτέμβριο την άνοδο στα πλέι οφ του World Group I. Αντίθετα, η ηττημένη ομάδα θα υποβιβαστεί στην 3η κατηγορία.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots