ATP
Τσιτσιπάς: Ένα χρόνο στο Top 10 πιο γρήγορα από τον Federer!

 
Τσιτσιπάς: Ένα χρόνο στο Top 10 πιο γρήγορα από τον Federer!
Τσιτσιπάς: Ένα χρόνο στο Top 10 πιο γρήγορα από τον Federer!
tennisnews team Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 - 16:37

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμπλήρωσε χθες ένα χρόνο παραμονής στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και η ΑΤΡ δημοσίευσε ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό, που δείχνει πως το κατάφερε πιο γρήγορα από τους Andy Murray και Roger Federer!

Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς συμπλήρωσε ένα χρόνο στο Top 10 σε ηλικία 21 ετών και 203 ημερών. Έχει το 4ο καλύτερο ρεκόρ στους ενεργούς παίκτες - μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι τρεις καλύτεροι όλων των εποχών, Roger Federer, Rafael Nadal και Roger Federer.

Ο Nadal ήταν εκείνος που συμπλήρωσε τον πρώτο του χρόνο στο Top 10 στη νεότερη ηλικία όλων, καθώς το έκανε λίγες εβδομάδες πριν γίνει 20 ετών. Ο Novak Djokovic ακολουθεί, που το πέτυχε 2 μήνες πριν τα 21α γενέθλιά του και ο Alexander Zverev έχει το 3ο ρεκόρ, καθώς το πέτυχε σε ηλικία 21 ετών και 101 ημερών.

Ο πολύ σπουδαίος Roger Federer καθυστέρησε να μπει στο Top 10 σε σχέση με τους υπόλοιπους "Big 3" κι έτσι συμπλήρωσε τον πρώτο του χρόνο όταν ήδη ήταν 22 ετών και 66 ημερών, πιο αργά και από τον Andy Murray, κατά δυο εβδομάδες. Σ' αυτή τη λίστα με τους πρώτους 6, μόνο οι Τσιτσιπάς και Zverev δεν έχουν υπάρξει ακόμα Νο.1. 

Ηλικία συμπλήρωσης ενός χρόνου στο Top 10:
Rafael Nadal 19 ετών, 325 ημερών
Novak Djokovic 20 ετών, 307 ημερών
Alexander Zverev 21 ετών, 101 ημερών
Στέφανος Τσιτσιπάς 21 ετών, 203 ημερών
Andy Murray 22 ετών, 52 ημερών
Roger Federer 22 ετών, 66 ημερών

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, κατάφερε αυτόν τον τελευταίο ένα χρόνο που βρίσκεται σταθερά στο Top 10 να έχει 49 νίκες και 25 ήττες, έχοντας κατακτήσει 3 τίτλους, με σημαντικότερο βεβαίως το ATP Finals στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Κέρδισε επίσης το Estoril Open στο Εστορίλ κατά τη διάρκεια της περσινής χωμάτινης σεζόν και το Open 13 στη Μασσαλία πριν από 2 εβδομάδες. Εκτός από τους τίτλους αυτούς, υπήρξε φιναλίστ σε 3 σημαντικά τουρνουά, το Masters της Μαδρίτης (έχασε από Djokovic), το 500άρι του Πεκίνου (έχασε από Dominic Thiem) και το 500άρι του Ντουμπάι (έχασε από Djokovic).

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots