ATP
Τσιτσιπάς: "Θα δακρύσω αν κερδίσω μετάλλιο στο Τόκιο"

 
Τσιτσιπάς: "Θα δακρύσω αν κερδίσω μετάλλιο στο Τόκιο"
Τσιτσιπάς: "Θα δακρύσω αν κερδίσω μετάλλιο στο Τόκιο"
tennisnews team Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 - 22:19

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο πως τα social media επηρεάζουν τη ζωή του, είπε τα καλύτερα για την προπονητική του ομάδα, για τον Novak Djokovic, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για το on-court coaching και σχολίασε τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Έχω μιλήσει σε πολλούς για τα social media. Κάποιοι το βρίσκουν εντάξει. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι στην ίδια θέση με μένα, δεν τραβάνε τόσο πολύ την προσοχή σε οτιδήποτε και αν κάνουν. Αυτό για μένα μπορεί να γίνει πολύ τοξικό. Προσπαθώ να ξεφύγω απ' αυτό. Δεν ακολουθώ καθημερινά τα social media, μόνο το YouTube, που είναι η βασική μου πηγή για ψυχαγωγία. Λαμβάνω έντονη κριτική στα social media. Πολλοί λένε πράγματα που με επηρεάζουν, μου αλλάζουν την ψυχαλογία και με κάνουν να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου. Προσπαθώ να το αποφεύγω κατά τη διάρκεια των τουρνουά, κατά τη διάρκεια σημαντικών εβδομάδων, και να συγκεντρώνομαι στα άτομα γύρω μου και όχι σε ανθρώπους που είναι μακριά από μένα και δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει", δήλωσε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξή του στην Times of India. 

Φέτος είναι η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όλος ο τενιστικός κόσμος θα είναι στραμμένος στο Τόκιο. Ο Στέφανος δεν έκρυψε πως το μετάλλιο είναι κάτι που πάντα ονειρευόταν.

"Ονειρεύομαι να συμβεί κάτι τέτοιο, θα το ήθελα πολύ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά για τους Έλληνες. Από την Ελλάδα προήλθαν οι Αγώνες. Θα έχω δάκρυα χαράς αν φύγω από το Τόκιο με ένα μετάλλιο, νομίζω είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Είναι κάτι που σε γεμίζει γενικά. Είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Θα είναι μια από τις καλύτερες εβδομάδες της ζωής μου αν συμβεί."

Όσον αφορά την ομάδα του, ο Στέφανος είχε μόνο καλά λόγια να πει και δεν υπάρχει στα πλάνα του το ενδεχόμενο κάποιας αλλαγής.

"Έχω μια ομάδα με την οποία δουλεύουμε εδώ και πολύ καιρό μαζί. Για κάποιο λόγο δεν τους δίνεται τόση προσοχή. Ο πατέρας μου δεν είναι ο μόνος προπονητής μου. Έχω επίσης τον Kerei Abakar, που ήταν μαζί μου στη Μασσαλία την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον πατέρα μου. Ήταν επίσης ο προπονητής μου όταν ήμουν στην Ακαδημία (του Patrick Mouratoglou). Είναι εκπληκτικός προπονητής. Δε νιώθω πως χρειάζομαι κάτι περισσότερο στη φάση που βρίσκομαι τώρα. Έχω επίσης και τον Patrick Mouratoglou, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, με τόσες πολλές γνώσεις για το άθλημα. Τον εμπιστεύομαι 100%. Είναι μια σπουδαία ομάδα. Πάντα προσπαθώ να μαθαίνω από τους βετεράνους παίκτες, συζητώ μαζί τους. Μιλάω πολύ με τον Leander Paes, μου δίνει καλές συμβουλές, είναι καλός μέντορας."

Σχετικά με την άποψή του για το on-court coaching, ο Στέφανος είπε: "Μου αρέσει το τένις όπως είναι τώρα. Πιστεύω πως ο παίκτης πρέπει να βρίσκει λύσεις μόνος του όταν παίζει. Αν κάποιοι παίκτες μπορούσαν να πληρώσουν καλύτερους προπονητές, τότε νομίζω θα βλέπαμε μάχη μεταξύ προπονητών και όχι παικτών. Αυτό κάνει το άθλημα τόσο αυθεντικό, όπως είναι τώρα."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε για το σερί των 21 νικών του Novak Djokovic και το ενδεχόμενο να καταφέρει ο ίδιος να κάνει κάτι αντίστοιχο: "Πιστεύω πως είναι πιθανό. Δεν με εκπλήσσει καθόλου αυτό που έχει κάνει (ο Djokovic). Θα ήθελα και γω να το καταφέρω κάποτε. Είναι συνδυασμός μιας καλής αποθεραπείας ανάμεσα στους αγώνες, στο πόσο καλά αναρρώνεις μετά από κάθε αγώνα, η διατροφή παίζει επίσης μεγάλο ρόλο και η πνευματική κατάσταση. Παίζω καλό τένις, αλλά ποτέ δεν είχα ένα σερί σαν του Djokovic. Αλλά νομίζω πως είναι εφικτό. Φυσικά, τον σέβομαι πάρα πολύ γιατί το έχει κάνει πολλές φορές.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots