ATP
Σταθερά στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς

 
Σταθερά στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς
Σταθερά στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - 13:57

Για ακόμα μια εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς μένει ακλόνητος στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Χωρίς μεγάλες αλλαγές ανανεώθηκε σήμερα η κατάταξη.

Ο Στέφανος διατηρήθηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης για 19η διαδοχική εβδομάδα ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να μετράει και την 54η διαδοχική του εβδομάδα στο Top 10 της κατάταξης της ΑΤΡ.

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην κατάταξη, καθώς προηγήθηκαν αγώνες για τo Davis Cup και το Challenger Tour την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντα στην κορυφή βρίσκεται ο Novak Djokovic, ο οποίος έχει 370 περισσότερους βαθμούς από τον Rafael Nadal. Στο Νο.3 βρίσκεται ο Dominic Thiem και στο Νο.4 ο Roger Federer. Ακολουθεί ο Daniil Medvedev στην 5η θέση, ο Τσιτσιπάς στην 6η και την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν οι Alexander Zverev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Gael Monfils (No.9) και David Goffin (No.10).

Μετά από την κατάκτηση του Challenger του Μοντερρέι στο Μεξικό, ο Adrian Mannarino κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.38, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 σημείωσε ο Steve Johnson, που κέρδισε 12 θέσεις μετά την κατάκτηση του Challenger του Indian Wells και από το Νο.75 βρέθηκε στο Νο.63.

Φιναλίστ στο Challenger του Indian Wells ήταν ο Jack Sock, ο οποίος αρχίζει να παίρνει τα πάνω του και κέρδισε 385 θέσεις σήμερα, για να "αναρριχηθεί" από το Νο.768 στο Νο.383 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Μιχάλης Περβολαράκης έχασε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.427, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.703. Από 6 βαθμούς ΑΤΡ έχουν οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Πέτρος Τσιτσιπάς, που βρίσκονται στο Νο.1170 και στο Νο.1171 αντίστοιχα. Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Δημήτρης Αζωίδης, Σταμάτης Καπίρης, Χρήστος Κεϊσίδης, Θανάσης Μανέκας, Γιάννης Στεργίου, Λευτέρης Θεοδώρου και Γιάννης Σταμούλος.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots