ATP
Τσιτσιπάς: "Όλο και πιο δημοφιλές το τένις στην Ελλάδα"

 
Τσιτσιπάς: "Όλο και πιο δημοφιλές το τένις στην Ελλάδα"
Τσιτσιπάς: "Όλο και πιο δημοφιλές το τένις στην Ελλάδα"
tennisnews team Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 - 5:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα, στην οποία έχει συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις επιτυχίες του, όπως και η Μαρία Σάκκαρη.

"Το τένις γίνεται όλο και πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα. Εγώ και η Μαρία Σάκκαρη έχουμε βοηθήσει πολύ με τις επιτυχίες μας. Ο κόσμος μαθαίνει τι κάνουμε στις καριέρες μας και μας ακολουθεί. Παρακολουθούν και ξενυχτάνε για να δουν τους αγώνες μας. Θα έλεγα πως είναι στο Top 5 των αθλημάτων αυτή τη στιγμή και πολλά παιδιά παίζουν τένις μετά από το σχολείο. Τα club είναι γεμάτα από παιδιά που θέλουν να γίνουν ο επόμενος Τσιτσιπάς ή η επόμενη Σάκκαρη", είπε ο Τσιτσιπάς στο Tiebreaker Times στις Φιλιππίνες.

Ο Στέφανος ήταν στη Μανίλα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, βοηθώντας την Εθνική ομάδα της Ελλάδας να εξασφαλίσει την άνοδό της στο World Group II του Davis Cup, όπου θα αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο.

Εκτός από το τένις στην Ελλάδα, μίλησε και για την ακαδημία του Patrick Mouratoglou, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του.

"Ήμουν αρκετά τυχερός που με πλησίασε ο Patrick Mouratoglou όταν ήμουν 14-15 χρονών. Πιστεύω πως οι περισσότερες επιτυχίες μου ήρθαν χάρη στη Mouratoglou Tennis Academy. Με βοήθησε να αναπτυχθώ ως τενίστας και να δω το τένις μέσα από μια άλλη οπτική. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι επαγγγελματίας και να μένεις στην Ελλάδα. Μπορεί να επιτευχθεί, είναι πιθανό, αλλά θα ήταν 2-3 φορές πιο δύσκολο να κάνεις καριέρας μένοντας στην Ελλάδα."

Όπως και όλοι οι επαγγελματίες παίκτες, ο Στέφανος θα μείνει για τις επόμενες 6 εβδομάδες εκτός δράσης, εξαιτίας της αναστολής του tour που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots