ATP
Τσιτσιπάς: "Όταν ήμουν μικρός δεν μπορούσα να δεχτώ τις ήττες"

 
Τσιτσιπάς: "Όταν ήμουν μικρός δεν μπορούσα να δεχτώ τις ήττες"
Τσιτσιπάς: "Όταν ήμουν μικρός δεν μπορούσα να δεχτώ τις ήττες"
tennisnews team Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 - 10:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Christopher Kas χθες το απόγευμα και μίλησε για τα πρώτα του χρόνια στο άθλημα, για τους μελλοντικούς του στόχους και για το... "άκοπο" παιχνίδι του Roger Federer.

"Νωρίς κατάλαβα, από την εποχή ακόμα που έπαιζα στα εθνικά τουρνουά, 9-10 ετών, ότι ήμουν καλύτερος από τους άλλους. Οι γονείς μου ήταν σχετικοί με το τένις και έκανα περισσότερη προπόνηση από τα υπόλοιπα παιδιά. Αλλά αργότερα, όταν ήμουν στα ευρωπαϊκά 14άρια και 16άρια, κατάλαβα πως είχα κάτι ξεχωριστό.

Έπρεπε όμως να είμαι ταπεινός, επειδή πολλές φορές έχανα και είχα να διαχειριστώ πολλές απογοητεύσεις. Όταν ήμουν παιδί, νόμιζα πως έπρεπε να κερδίσω όλα τα παιχνίδια για να μπορέσω να γίνω επαγγελματίας. Οπότε δεν μπορούσα να αποδεχτώ τις ήττες. Κλειδωνόμουν στο δωμάτιο και δεν μιλούσα σε κανέναν. Ήμουν έξαλλος και πολύ σκληρός με τον εαυτό μου. Κατηγορούσα τον εαυτό μου που δεν έπαιρνα τη νίκη. Αργότερα ωρίμασα", αποκάλυψε ο Τσιτσιπάς στο "Kasi Live", μια εκπομπή που παρουσιάζει μέσα από το Instagram σε live streaming ο πρώην επαγγελματίας τενίστας, Christophe Kas, για το tennisnetnews.com.

Ο Στέφανος, μίλησε ακόμα και για το μέλλον του στο tour: "Είναι δύσκολο να μιλήσω για στόχους γιατί δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε ξανά. Ελπίζω να μην ήταν μόνο το Australian Open για φέτος (από τα Grand Slam), όπως πολλοί λένε. Έχω δουλέψει σκληρά για να κερδίσω ένα Grand Slam όσο νωρίτερα μπορέσω και πιστεύω στη δουλειά μου."

Τέλος, όταν η κουβέντα πήγε στο παιχνίδι του, παρά τα κολακευτικά σχόλια του 39χρονου Γερμανού, o Στέφανος σχολίασε: "Το παιχνίδι του Roger Federer δείχνει να βγαίνει άκοπα - όχι το δικό μου. Το πιο σημαντικό είναι το πνευματικό κομμάτι και θέλω να γίνω καλύτερος όταν πρέπει να είμαι πιο επιθετικός."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots