ATP
Σπουδαία κίνηση Στέφανου: Συγκεντρώνει χρήματα για τους αθλητές εκτός Top 100

 
Σπουδαία κίνηση Στέφανου: Συγκεντρώνει χρήματα για τους αθλητές εκτός Top 100
Σπουδαία κίνηση Στέφανου: Συγκεντρώνει χρήματα για τους αθλητές εκτός Top 100
tennisnews team Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 - 20:03

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Patrick Mouratoglou ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν χρήματα και να στηρίξουν οικονομικά τους παίκτες της ATP και τις παίκτριες της WTA που έχουν την περισσότερη ανάγκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Patrick Mouratoglou έγραψε μια ανοιχτή επιστολή για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση στο ζήτημα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί παίκτες εκτός του Top 100, εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης της πανδημίας που δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την κοινότητα του τένις.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν εκτός του Top 100 μέχρι και το 2017, είχε μια εξαιρετική ιδέα για να στηρίξει τους παίκτες αυτούς και προσέγγισε τον Mouratoglou, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν την ιδέα αυτή πράξη.

Μαζί, ο Mouratoglou και ο Τσιτσιπάς - που προπονείται στη Mouratoglou Tennis Academy από το 2014 - με υπερηφάνεια ανακοινώνουν την έναρξη του "Beyond 100 Support", μιας πλατφόρμας εράνου, με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά τους παίκτες και τις παίκτριες εκτός του Top 100, όπως μαρτυρά και το όνομά της.

Eπισκεφτείτε την πλατφόρμα "Beyond 100 Support"

"Ως ο νεότερος παίκτης στο Top 10, αισθάνομαι υπεύθυνος να βοηθήσω το μέλλον του τένις. Καταλαβαίνω πόσο κρίσιμο είναι για τη βιωσιμότητα των παικτών της ΑΤΡ και της WTA που είναι κάτω από το Top 100 και πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλίσεις τα προς το ζην μέσα από το τένις, ειδικά όταν δεν διεξάγονται τουρνουά τένις, για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Μέσα από τη δημιουργία του 'Beyond 100 Support', ελπίζω να ξεκινήσει ένα κίνημα που θα ακολουθήσουν και οι συνάδελφοί μου", είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Patrick Mouratoglou με τη σειρά του, δήλωσε: "Η κατάσταση για τους παίκτες που είναι εκτός του Top 100 γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, καθώς ενδέχεται να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν την καριέρα τους, αν η τρέχουσα κρίση υγείας διαρκέσει για πολύ καιρό. Το 'Beyond 100 Support' εμφανίστηκε ως μια αναγκαία πρωτοβουλία για τη βελτίωση των συνθηκών των παικτών αυτών στο κοντινό μέλλον και μας δίνει περισσότερο χρόνο για να χτίσουμε μια λύση μακροπρόθεσμα."

Στην πλατφόρμα μπορούν να γίνουν δωρεές, καθώς και δημοπρασίες, με πολλά προσωπικά αντικείμενα του Στέφανου Τσιτσιπά να βρίσκονται στη διαθεσιμότητα των υποψηφίων αγοραστών. Εκτός από αντικείμενα, δημοπρατούνται και κάποιες ξεχωριστές εμπειρίες, όπως μια συμμετοχή σε vlog του Στέφανου, ή ένας αγώνας με τον Στέφανο, τον Απόστολο Τσιτσιπά και τον Patrick Mouratoglou!

"Ας υποστηρίξουμε τα tour (ανδρών και γυναικών), συγκεντρώνοντας χρήματα για το άθλημά μας όλοι μαζί. Ο κόσμος του τένις είναι χτισμένος σε πολλά επίπεδα και αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν, είναι πως οι παίκτες παλεύουν βδομάδα με τη βδομάδα για την επιβίωσή τους στο tour, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στη μεγάλη σκηνή. Αυτοί οι παίκτες δυσκολεύονται περισσότερο αυτή την περίεργη εποχή και αντιμετωπίζουν μια πραγματικότητα ακόμα και εγκατάλειψης των ονείρων τους. Ας τους βοηθήσουμε λοιπόν. Φίλοι του τένις, επισκεφτείτε τη σελίδα μας και υποβάλετε προσφορές για μερικές μοναδικές εμπειρίες ή αντικείμενα, που δεν μπορούν να αγοραστούν με χρήματα. Αγαπητοί παίκτες, σας προκαλώ να κάνετε μια δωρεά ή να συμμετέχετε, προσθέτοντας αντικείμενα σ' αυτή τη διαδικτυακή δημοπρασία, που σε κάνει να νιώθεις πολύτιμος στην υποστήριξη των παικτών εκτός του Top 100. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ευχαριστώ", έγραψε ο Στέφανος στη σελίδα του στο Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram

Dear fans and fellow players. Let’s support the tennis tours (men’s and women’s) by raising funds for our sport together. The world of tennis is built on many levels and what most people don’t see are the players fighting week in, week out for their survival on the tour so that they can make it onto the big stage. These are the players that are struggling the most in these strange times and are facing the reality of having to quit their dreams. So let’s help them. Fans, please visit our page and bid on some unique experiences or items that money can’t buy. Fellow players, I challenge you to make a donation or join me by adding items to this online auction which you feel valuable in supporting the players “Beyond 100”. Together we can make a difference. Thank you. Link in Bio.

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots