ATP
Ο Zverev πιστεύει ότι η διακοπή ευνοεί τους "Big 3"

 
Ο Zverev πιστεύει ότι η διακοπή ευνοεί τους "Big 3"
Ο Zverev πιστεύει ότι η διακοπή ευνοεί τους "Big 3"
tennisnews team Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 - 4:35

Ο Alexander Zverev πιστεύει πως η αναστολή του ATP Tour θα βοηθήσει κατά κάποιο τρόπο τους "Big 3" να διατηρήσουν την κυριαρχία τους για περισσότερο χρόνο.

Παρότι ο Roger Federer στα μέσα του καλοκαιριού θα είναι 39 ετών, ο Rafael Nadal 34 και ο Novak Djokovic 33, ο Zverev πιστεύει πως αυτή η μεγάλη διακοπή στο tour θα ευνοήσει τους "Big 3" περισσότερο από τους παίκτες της "Next Gen", που δε θα καταφέρουν να διαχειριστούν το ίδιο καλά αυτή την κατάσταση.

"Χωρίς την κρίση, πιστεύω πως η νέα γενιά μπορούσαμε να ανατρέψουμε τους Big 3. Το διάλειμμα αυτό είναι μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τους πιο μεγάλους σε ηλικία παίκτες, διότι έχουν περισσότερη εμπειρία και ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν. Θα είναι πιο φρέσκοι μετά τη διακοπή", είπε χαρακτηριστικά ο Zverev.

Παρότι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, κάνοντας 3 ήττες στο ATP Cup, o Zverev έκανε το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του στο Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Η αναστολή του tour θα διαρκέσει τουλάχιστον έως και τις 12 Ιουλίου, ωστόσο οι περισσότερες προβλέψεις θεωρούν πολύ αισιόδοξο το σενάριο ακόμα και να έχουμε κανονική διεξαγωγή των τουρνουά μέσα στον Αύγουστο.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots