ATP
Τσιτσιπάς: Οι 3 αγώνες που θα ήθελε να ξαναδώσει (vid)

 
Τσιτσιπάς: Οι 3 αγώνες που θα ήθελε να ξαναδώσει (vid)
Τσιτσιπάς: Οι 3 αγώνες που θα ήθελε να ξαναδώσει (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 - 17:29

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος της Barbara Schett για το Eurosport και παραχώρησε μια πλούσια συνέντευξη, στην οποία αποκάλυψε ποιους αγώνες θα ήθελε να ξαναδώσει, μίλησε για την επιρροή που είχε από τον Pete Sampras, αλλά και για άλλα ζητήματα εκτός του τένις.

Ξεκινώντας τη συζήτησή τους, η Αυστριακή πρώην τενίστρια και νυν παρουσιάστρια του Eurosport, ρώτησε τον Στέφανο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο. Θυμίζουμε πως από την αρχή του lockdown o Στέφανος μένει στην ακαδημία του Patrick Mouratoglou στη νότια Γαλλία μαζί με την οικογένειά του.

"Ήμουν αρκετά τυχερός γιατί ήμουν σε θέση να προπονηθώ ακόμα και κατά τη διάρκεια του lockdown. Ήμουν σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον, κανείς δεν έβγαινε ούτε έμπαινε στην ακαδημία, οπότε έκανα προπονήσεις, έκανα τις καθημερινές μου ρουτίνες, δε βγήκα εκτός προγράμματος και προσπάθησα να είμαι και δημιουργικός, να κάνω κι άλλες δραστηριότητες εκτός του τένις."

Φυσικά, το στάδιο της προετοιμασίας είναι πολύ διαφορετικό, όταν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα είναι το επόμενο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί: "Φυσικά δε δίνω το 100% μου, αλλά προπονούμαι κάθε μέρα. Προσπαθώ να γίνω καλύτερος και να κατανοήσω τι δεν πήγε τόσο καλά για μένα τους τελευταίους μήνες. Είναι κάπως ζόρικο, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου και δεν ξέρεις πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά αυτή τη στιγμή το παίρνω στο χαλαρό, δεν ωθώ τον εαυτό μου στα όρια, ούτε κάθομαι τελείως χωρίς να κάνω τίποτα. Συνήθως κάνω 1,5 ώρα προπόνηση, 1 ώρα φυσική κατάσταση και μετά έχω τις θεραπείες μου, τη φυσιοθεραπεία. Μετά κάνω μια βόλτα και άλλα πράγματα που μου αρέσουν."

"Είναι κάτι που δεν έχω συνηθίσει, έχω να το κάνω απ' όταν ήμουν παιδί, πριν ξεκινήσω να ταξιδεύω τόσο πολύ. Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό που έγινε αυτό, το έχω σκεφτεί λίγο και πιστεύω πως είναι καλό που συνέβη, έκανε καλό στον πλανήτη μας και στηρίζω αυτό το σκοπό. Θα έπρεπε να μπαίνουμε σε καραντίνα μια φορά το χρόνο, θα ήταν πολύ επωφελές για το περιβάλλον. Σίγουρα όχι για τόσο πολύ καιρό, αλλά για μια εβδομάδα το χρόνο θα μπορούσαμε να το κάνουμε."

Όταν ρωτήθηκε για το ποιους αγώνες από την καριέρα του θα ήθελε να επαναλάβει, ο Στέφανος επέλεξε δυο αγώνες που έχασε από τον Rafael Nadal, στα ημιτελικά του Australian Open το 2019 και στον τελικό του 2018 στο Rogers Cup, καθώς και το συγκλονιστικό παιχνίδι που έδωσε στον 4ο γύρο του Roland Garros πέρσι με τον Stan Wawrinka, όπου είχε ηττηθεί μετά από 5 ώρες μάχης: "Ένιωσα πως ένα forehand inside-out που προσγειώθηκε λίγο έξω μου στοίχισε την πρόκριση", είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον ποιον θα ήθελε να αντιμετωπίσει που δεν το έχει κάνει ακόμα, είτε ενεργό είτε ανενεργό παίκτη, ο Στεφ επέλεξε τον Pete Sampras: "Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου έδειξε τον Pete Sampras σαν παράδειγμα και τον είχαμε και οι δυο είδωλο. Τον είχα γνωρίσει στο Indian Wells και ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Ήταν ένας μοναδικός παίκτης, μπορούσε να παίξει σερβίς-βολέ, επίσης έχει και ελληνική καταγωγή. Είχε φέρει την επανάσταση με το backhand του με το ένα χέρι και επίσης με το forehand του σε κίνηση. Τον θαυμάζω πολύ και προσπάθησα να βάλω στο παιχνίδι μου πολλά στοιχεία από το παιχνίδι του."

Στη συνέχεια οι δυο τους μίλησαν περισσότερο για θέματα εκτός του τένις, με τον Στέφανο να αναφέρεται στις δυο καταγωγές του, την ελληνική και τη ρώσικη και τη μητέρα του, που ήταν στο δωμάτιο, να κάνει μια μικρή επίδειξη στη Schett, φτιάχνοντας τζατζίκι! Η Julia μίλησε κιόλας με τη Schett για λίγο, ενημερώνοντάς την ότι στα ξεκινήματα της καριέρας της την είχε αντιμετωπίσει.

Όσον αφορά τα εκτός τένις πρότζεκτ του, ο Στέφανος ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός φιλμ, που θα έχει θέμα το πως να μένουμε άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή, όπου η τεχνολογία μας αποξενώνει και μας δημιουργεί πολύ περισσότερους περισπασμούς απ' ότι παλιότερα.

Στο επόμενο μέρος της εκπομπής, ο Στέφανος απάντησε και σε ερωτήσεις θαυμαστών. Σε μια απ' αυτές, αναφέρθηκε στο αγαπημένο του τουρνουά, που είναι το Laver Cup: "Είμαστε μια ομάδα και ένιωσα μαγικά να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Roger και τον Rafa. Έπαιξα και διπλά μαζί τους που ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ως παιδί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα υπήρχε μια τέτοια διοργάνωση, αλλά συνέβη και με κάλεσαν, που ήταν μια μεγάλη τιμή για μένα. Είναι τιμή να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου, αλλά το να παίζεις για την Ευρώπη είναι το κάτι άλλο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες εκεί έξω και με επέλεξαν ως έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες, είναι μεγάλη υπερηφάνεια."

Μια άλλη αρκετά ιδιαίτερη ερώτηση, ήταν τι θα έλεγε στον Ιησού αν τον συναντούσε: "Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Αν τον συναντούσα θα τον ρωτούσα ποιος είναι ο σκοπός σ' αυτό τον κόσμο, για ποιο λόγο βρισκόμαστε εδώ. Αν έχει τον έλεγχο στη λειτουργία της ζωής."

Στο κλείσιμο της εκπομπής, η Schett έβαλε ένα challenge στον Στέφανο, ζητώντας του να βγάλει το grip από τη ρακέτα του και να το βάλει όσο πιο γρήγορα μπορεί, απαντώντας παράλληλα και σε κάποιες ερωτήσεις. Σε εκείνο το σημείο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραδέχτηκε πως αποφεύγει να το κάνει μόνος του και συνήθως βάζει τον προπονητή του, αλλά δέχτηκε να κάνει το challenge και τα πήγε αρκετά καλά!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

 
 
 
View this post on Instagram

@stefanostsitsipas98 Talking tennis, family and good times..

A post shared by Eurosport (@eurosport) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots