ATP
Berrettini: "Είπα στον Djokovic ότι δεν θέλω να δώσω χρήματα"

 
Berrettini: "Είπα στον Djokovic ότι δεν θέλω να δώσω χρήματα"
Berrettini: "Είπα στον Djokovic ότι δεν θέλω να δώσω χρήματα"
tennisnews team Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 - 20:06

Μετά τον Dominic Thiem, ακόμα ένας παίκτης από το Top 10 τάχθηκε κατά του πλάνου του Novak Djokovic, λέγοντας πως δεν σκοπεύει να δώσει χρήματα για να ενισχύσει το ειδικό ταμείο για τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετά τη διαβόητη συνέντευξη του Thiem σχετικά με τη διαφωνία του στην πρόταση του Djokovic να στηρίξουν όλοι οι παίκτες από το Top 100 το Ταμείο Ενίσχυσης των κυβερνητικών οργάνων του τένις, ακόμα ένας παίκτης από το Top 10 εξέφρασε τη διαφωνία του. Ο λογος για τον Matteo Berrettini, που είπε μάλιστα ότι έχει ενημερώσει τον Djokovic για την πρόθεσή του να μη δώσει χρήματα στο ταμείο.

"Αυτές τις μέρες έχω εξετάσει τις προτεραιότητές μου και όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τη ζωή, απλά δεν πιστεύω πως κάποιος επαγγελματίας σε οποιοδήποτε άθλημα πρέπει να προσφέρει τα χρήματά του σε κάποιον άλλον επαγγελματία. Αυτή η ευθύνη ανήκει στην ATP, στη WTA και στην ITF. Αυτοί είναι που διοργανώνουν τα τουρνουά και είναι ευθύνη τους να λύσουν αυτό το σημαντικό πρόβλημα για το άθλημά μας", είπε ο Ιταλός, που βρίσκεται στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης χάρη στην απίθανη περσινή του σεζόν.

Σε αντίθεση με τον Thiem πάντως, ο Berrettini δε μίλησε απαξιωτικά για τους παίκτες που θα επωφεληθούν από την κίνηση αυτή, τονίζοντας πως δε διαφωνεί με τη στήριξη, απλά πως το τένις θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους για να τους βοηθήσει. Επίσης αποκάλυψε πως έχει εκφράσει τις απόψεις του στον πρόεδρο του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, Djokovic.

"Του τηλεφώνησα και του εξήγησα τις απόψεις μου. Του είπα ότι έχω άλλες προτεραιότητες για τα οικονομικά μου, ότι σκοπεύω να βοηθήσω οικογένειες που χρειάζονται φάρμακα και οργανώσεις που χρειάζονται νοσηλευτικό εξοπλισμό, για να βοηθήσουν με τη σειρά τους πολλούς ανθρώπους. Μου είπε ότι σέβεται την άποψή μου και πως δεν θα πρέπει να ανησυχώ επειδή το θέμα αυτό δεν είναι τόσο μείζων. Νομίζω πως αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν όλοι οι συναθλητές μου στο tour."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots