ATP
Τσιτσιπάς: "Η επιτυχία δεν με άλλαξε"

 
Τσιτσιπάς: "Η επιτυχία δεν με άλλαξε"
Τσιτσιπάς: "Η επιτυχία δεν με άλλαξε"
tennisnews team Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 - 23:07

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πως η επιτυχία και η διασημότητα δεν άλλαξε την προσωπικότητά του τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που επηρέασε και την οικογένειά του, αλλά και στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί αθλητές του τένις στην Ελλάδα, κάτι που θέλει να αλλάξει στο μέλλον.

"Δεν έχω αλλάξει. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν και πριν από 6 χρόνια. Η επιτυχία, οι τίτλοι όπως το ATP Finals στο Λονδίνο πέρσι και το στάτους της διασημότητας δεν άλλαξαν την προσωπικότητά μου. Ακολουθώ το δρόμο μου, συνεχίζω με το άθλημά μου, μοιράζομαι τα πάντα με την οικογένειά μου και πιστεύω σε μένα, προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα, κάτι που είναι και ο κύριος στόχος μου, να είμαι καλύτερος από την προηγούμενη μέρα.

Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, να βοηθάω ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να είμαι καλός μαζί τους. Κάποιοι μπορεί να κριτικάρουν την προσωπικότητά μου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προσπαθώ να τους ευχαριστήσω όλους και να κάνω ό,τι ζητάνε. Γνωρίζω τι γράφει ο κόσμος στα social media και προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι για το οποίο θα με θυμούνται", είπε ο Στέφανος, στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην El Tiempo της Κολομβίας.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε και για τη χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να "χτίζει" μια σημαντική παράδοση στο άθλημα, με την ελπίδα να αλλάξει και κάποιες νοοτροπίες που κρατάνε τον κόσμο μακριά από το τένις.

"Έχω βοηθήσει το τένις στη χώρα μου πολύ τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να δείξω στους ανθρώπους ότι ανεξάρτητα με τι πιστεύουν πολλοί, είναι ένα άθλημα που μπορεί να το παίξει ο οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Θέλω το επίπεδο των προπονήσεων να γίνει δυνατότερο στην Ελλάδα, προσπαθώ να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες με την ομοσπονδία. Έχω δει πολύ ταλαντούχα παιδιά, αλλά είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να βρουν κάποιο στήριγμα, γιατί πολλές οικογένειες δεν μπορούν να πάρουν αυτό το ρίσκο και να επενδύσουν σ' αυτό. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία."

Τέλος, ο Στέφανος αναφέρθηκε στον θείο του που τον βοήθησε να αγωνιστεί σε κάποια από τα σημαντικότερα τουρνουά junior στο τέλος του 2015, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, που τον βοήθησαν να "αναρριχηθεί" στην κατάταξη και να αγωνιστεί σε όλα τα σημαντικότερα τουρνουά του Juniors Circuit το 2016, όταν είχε καταφέρει και να σκαρφαλώσει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης κάτω των 18.

"Η οικονομική κρίση στη χώρα μου επηρέασε πολλές οικογένειες, όπως και η δική μου, αλλά πολλοί άνθρωποι από τον κύκλο μου με βοήθησαν. Ένας απ' αυτούς ήταν ένας θείος μου, που ερχόταν μαζί με εμένα και τον πατέρα μου και μας βοήθησε πολύ. Μοιράστηκε το όνειρό μου και το έκανε εφικτό. Εκείνος χρηματοδότησε την αμερικανική σεζόν μου του 2015, συμπεριλαμβανομένου και του Μεξικού, δίνοντάς μου την ευκαιρία να ξεκινήσω την επόμενη χρονιά κανονικά στο junior tour και να ανοίξουν πολλές πόρτες για μένα."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots