ATP
Τσιτσιπάς: "H ανθρώπινη ισότητα είναι η θρησκεία μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "H ανθρώπινη ισότητα είναι η θρησκεία μου" (vid)
Τσιτσιπάς: "H ανθρώπινη ισότητα είναι η θρησκεία μου" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 - 12:36

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για ισότητα, το ματς που θα ήθελε να επαναλάβει, το μεγαλύτερό του όνειρο και η υπερδύναμη που θα ήθελε να έχει.

Σε παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε ένα αντιρατσιστικό μήνυμα και απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, σχετικά με τα όνειρά του, την ταινία που θα ήθελε να αναπαριστά τη ζωή του και την αγαπημένη του δύναμη υπερήρωα, μεταξύ άλλων.

"Η ανθρώπινη ισότητα είναι θρησκεία για μένα. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο, ανεξαρτήτως από το χρώμα του, τη θρησκεία του ή την εθνικότητά του", ήταν το μήνυμα του Στέφανου ενάντια στο ρατσισμό, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος απάντησε σε μερικές ερωτήσεις:

-Αν μπορούσες να παίξεις ξανά έναν αγώνα τένις, ποιος θα ήταν αυτός;

"Ένα από τα παιχνίδια που θα ήθελα να επαναλάβω, είναι ο τελικός ενάντια στον Rafael Nadal στο Τορόντο. Ήταν ένας τελικός τον οποίο έχασα στα δυο σετ, αλλά πιστεύω πως θα ήμουν πάρα πολύ κοντά αν έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά και σίγουρα ήταν ένας αγώνας από τον οποίο έμαθα πάρα πολλά. Θα ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω σ' αυτή τη στιγμή και να κάνω κάποια πράγματα με πιο πολλή σοφία και με μεγαλύτερη απλότητα."

-Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;

"Σίγουρα τα πιο τρελά μου όνειρα παραμένουν στο τένις. Θα ήθελα να με θυμούνται σαν κάποιον που κατάφερε και ενέπνευσε ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα και να προσφέρω μια θετική πλευρά του αθλητισμού, μια πλευρά στην οποία παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με το τένις, ανεξάρτητα με το από ποια χώρα κατάγονται ή με το που βρίσκονται στον κόσμο. Να δώσω κουράγιο στον κόσμο, να προσφέρω ένα θέαμα, να είμαι ένα παράδειγμα προς μίμηση και να κατακτήσω τον κόσμο με λίγα λόγια, όσο πιο ευρέως γίνεται."

-Αν είχες μια δύναμη υπερήρωα, ποια θα διάλεγες;

"Μάλλον το χιούμορ του Deadpool, θα κατάφερνα πάρα πολλά πράγματα και επίσης έχει πάρα πολύ αυτοπεποίθηση."

-Αν η ζωή σου ήταν ταινία, ποιο θα ήταν το σενάριό της;

"Η θεματολογία και το σενάριο θα είχε να κάνει μάλλον με έναν άνθρωπο που ξεκινάει από το μηδέν, με όνειρα που θέλει να πραγματοποιήσει, δείχνει μια αυθεντική πλευρά της ζωής, στην οποία πρέπει να ξεπεράσει πάρα πολλές δυσκολίες, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου με λίγα λόγια, για να φτάσεις στο απόλυτο και να γίνεις ο κυρίαρχος του κόσμου."

-Ποιος είναι ο Στέφανος με μια λέξη;

"Πιστός!"

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots