ATP
Θέλει να ανοίξει διάλογο με τους "Big 3" o Κύργιος

 
Θέλει να ανοίξει διάλογο με τους "Big 3" o Κύργιος
Θέλει να ανοίξει διάλογο με τους "Big 3" o Κύργιος
tennisnews team Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 - 14:04

O Νικ Κύργιος δεν δίστασε να ανοίξει το θέμα του US Open στους "Big 3" δημόσια, ζητώντας τους να μιλήσουν ανοιχτά.

Τις τελευταίες ημέρες, το τι θα γίνει με το US Open βρίσκεται στο προσκήνιο όλων των συζητήσεων που σχετίζονται με το διεθνές τένις και την επανέναρξη του tour. Το αμερικανικό Grand Slam διεξάγεται στην πόλη που είχε τη μεγαλύτερη έξαρση o κορωνοϊός, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν και έντονες αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά και τη δολοφονία του George Floyd.

Παρόλα αυτά η USTA δεν σκέφτεται την ακύρωση του US Open και μάλιστα έθεσε μερικά αυστηρά μέτρα στους παίκτες, προκειμένου να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη και να αγωνιστούν στο Grand Slam με όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και δυσαρέσκεια, των οποίων ηγήθηκε ο Novak Djokovic, που δήλωσε ανοιχτά ότι σκέφτεται να μην αγωνιστεί στο US Open. Με δεδομένη και την απουσία του Roger Federer, αν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και ο Rafael Nadal, είναι πολύ πιθανό η USTA να επιλέξει να μην διοργανώσει το US Open χωρίς τους "Big 3" και εκατοντάδες παίκτες που θα συμμετείχαν στο τουρνουά να χάσουν χρήματα.

Ο Κύργιος, ο οποίος δεν μασάει ποτέ τα λόγια του, κάλεσε τους "Big 3" σε ανοιχτό διάλογο σχετικά με το US Open, ρωτώντας τους μέσα από το Twitter αν πρέπει να διεξαχθεί.

Ο Ελληνοαυστραλός δεν ανήκει στους παίκτες που φοβούνται ότι αν δεν γίνει θα χαθούν κι άλλες ευκαιρίες για να κερδίσει χρήματα, όπως για παράδειγμα η Danielle Collins. Ανήκει όμως σ' αυτούς που θεωρούν ότι δεν είναι καλή ιδέα να γίνει το US Open μέσα στην πανδημία, με τη Νέα Υόρκη να είναι το επίκεντρο και του ιού, αλλά και των ταραχών.

"Η ATP προσπαθεί να προχωρήσει το US Open. Αρκετά εγωιστικό με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Προφανώς ο Covid, αλλά και οι ταραχές. Όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις, πριν επιστρέψει το τένις, κατά τη γνώμη μου", είχε γράψει χθες στο Twitter.

Μέχρι στιγμής πάντως, κανείς από τους Djokovic, Roger Federer και Rafael Nadal, δεν απάντησαν στον Κύργιο. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots