ATP
Κατά του on-court coaching o Τσιτσιπάς (vid)

 
Κατά του on-court coaching o Τσιτσιπάς (vid)
Κατά του on-court coaching o Τσιτσιπάς (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 - 14:54

Με αφορμή την πρώτη του αναμέτρηση για το Ultimate Tennis Showdown, o Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε για μια ακόμα φορά πως δεν είναι υπέρμαχος του on-court coaching, καθώς δεν θέλει να παρεμβαίνει προπονητής στη σκέψη του την ώρα που αγωνίζεται.

Μετά τη χθεσινή του αναμέτρηση με τον Benoit Paire, τον οποίο κέρδισε με 3-1, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο στούντιο του UTS και μίλησε για την πρώτη του εμπειρία σ' αυτό το νέο φορμάτ, το οποίο σχολίασε θετικά, δε δίστασε όμως να εκφράσει και τη διαφωνία του προς το coaching την ώρα του αγώνα, τουλάχιστον όσον αφορά τον εαυτό του.

"Δε μου είπε πολλά. Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτό, δεν δέχομαι συχνά coaching όσο είμαι στο court. Προσωπικά είμαι εναντίον, δεν μου αρέσει να παρεμβαίνει ο προπονητής στον τρόπο που σκέφτομαι και στην προσέγγισή μου όταν μπαίνω σε έναν αγώνα. Γίνεται πολλή πνευματική δουλειά και περνάς πολλά πράγματα μέσα στον αγώνα, οπότε κάποιες φορές ο προπονητής μου μιλάει πάρα πολύ, η κατάσταση γίνεται λίγο μπερδεμένη και εγώ προσπαθώ να απλοποιήσω τα πράγματα και όχι να τα περιπλέκω."

Το UTS θα συνεχιστεί σήμερα με τους εξ αναβολής αγώνες του Σαββάτου. Ο Στέφανος, ο οποίος θα επιχειρήσει να κάνει το 2 στα 2, θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, που θα ξεκινήσει στις 23:15 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots