ATP
Mouratoglou: "Ο Τσιτσιπάς μπορεί να κερδίσει Slam οποιαδήποτε στιγμή"

 
Mouratoglou: "Ο Τσιτσιπάς μπορεί να κερδίσει Slam οποιαδήποτε στιγμή"
Mouratoglou: "Ο Τσιτσιπάς μπορεί να κερδίσει Slam οποιαδήποτε στιγμή"
tennisnews team Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 - 12:16

Από στιγμή σε στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να γίνει κάτοχος Grand Slam τίτλου και να κάνει το μεγάλο breakthrough σύμφωνα με τον Patrick Mouratoglou, καθώς έχει όλο το πακέτο και είναι σίγουρα κάτι που θέλει πάρα πολύ.

Ο Mouratoglou μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τον Στέφανο Τσιτσιπά, του οποίου είναι μέντορας, αναλύοντας πως είναι ήδη πολύ κοντά στο να κάνει το μεγάλο breakthrough και να κατακτήσει έναν major τίτλο.

"Πιστεύω πως μπορεί να κάνει το breakthrough οποιαδήποτε στιγμή. Όπως είπατε, έχει κερδίσει ήδη το ATP Finals και έχει παίξει στα ημιτελικά του Australian Open. Έχει κερδίσει όλους τους κορυφαίους παίκτες τουλάχιστον από μια φορά, έχει κερδίσει τον Nadal στο χώμα στη Μαδρίτη, έχει κερδίσει τον Djokovic σε Masters 1000 και τον Federer σε Grand Slam. Οπότε δεν είναι μακριά. Από την άλλη μεριά όμως, το να κερδίσεις ένα Grand Slam σήμερα, ενάντια στους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, είναι το πιο δύσκολο πράγμα σε ολόκληρη την ιστορία του τένις", σχολίασε ο Mouratoglou, στο Essentially Sports.

Γι' αυτό που είναι σίγουρος ο Ελληνογάλλος προπονητής, είναι πως ο Στέφανος θέλει πάρα πολύ να κερδίσει ένα major και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για να τα καταφέρει: "Όταν έχασε από τον Rafa στα ημιτελικά του Australian Open, είχε κερδίσει ήδη τον Roger και για να κερδίσει το τουρνουά θα έπρεπε να κερδίσει τους Rafa και Novak. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Είναι απίστευτο. Αλλά είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα τα καταφέρει επειδή το θέλει πάρα πολύ και έχει και τις δυνατότητες για να το κάνει. Οπότε θα συμβεί."

Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots