ATP
Medvedev: "Θέλω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται"

 
Medvedev: "Θέλω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται"
Medvedev: "Θέλω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται"
tennisnews team Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 - 15:05

Αν και έχει κάποιους ενδοιασμούς για τα τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών που θα γίνουν με την επάνοδο του tour τον επόμενο μήνα, ο Daniil Medvedev δεν έκρυψε πως θέλει να επιστρέψει στη δράση το συντομότερο δυνατό.

"Δε νομίζω πως μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στη Νέα Υόρκη εκείνη τη στιγμή, και όπως ίσως έχετε δει, μερικοί παίκτες δε συμφωνούν με τους αυστηρούς κανονισμούς. Ταυτόχρονα, αν δεν υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί, οι πιθανότητα να μολυνθούμε αυξάνονται. Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου και θέλω να επιστρέψω όσο πιο σύντομα γίνεται, να παίξω σε τουρνουά, στην αρχή μάλλον χωρίς φιλάθλους, αλλά μπορούν να μας παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο μέσω τηλεόρασεων, όπως συμβαίνει ήδη στο ποδόσφαιρο", είπε ο Medvedev, στη συνομιλία που είχε με την Barbara Schett στο Instagram για το Eurosport.

"Όπως είπα όμως είναι μια δύσκολη απόφαση το από που θα ξεκινήσουμε να παίζουμε, κάτι που εξαρτάται βεβαίως και από τον κορωνοϊό. Θα είναι πολύ περίεργο πάντως. Όλοι μας έχουμε ταξιδέψει κάπου μόνο με τον προπονητή μας, αλλά ήταν διαφορετικό. Ήταν σε ένα μικρό γήπεδο, indoors, junior ή futures τουρνουά, στη μέση του πουθενά. Τώρα θα είμαστε στο Arthur Ashe, ένα γήπεδο χωρητικότητας 22.000 θεατών, και θα έχουμε μόνο δυο μέλη της ομάδας μας. Το πιο περίεργο πράγμα θα είναι να παίζουμε τη νύχτα."

Συγκριτικά με άλλους παίκτες της νέας γενιάς, ο Medvedev καθυστέρησε να μπει στο προσκήνιο, καθώς πραγματοποίησε την καλύτερη - με μεγάλη διαφορά - σεζόν του το 2019, στα 23 του χρόνια. Όπως εξομολογήθηκε, άρχισε να αντιμετωπίζει πιο σοβαρά το τένις πριν από 3 χρόνια.

"Ξεκινώντας πριν από 3 χρόνια, αποφάσισα να γίνω πιο επαγγελματίας. Παλιότερα φυσικά και ήμουν στο Top 100 και δούλευα πολύ, αλλά καμιά φορά μπορεί να έβγαινα με φίλους, να αργούσα να κοιμηθώ το βράδυ, κάποιες μικρές λεπτομέρειες που είναι όμως σημαντικές. Πίστευα πως δεν θα επηρεάζαν τα αποτελέσματά μου, αλλά όταν μεγάλωσα λίγο και τα συζήτησα με τον προπονητή μου, αποφάσισα να αλλάξω και να γίνω λίγο πιο επαγγελματίας, θυσιάζοντας κάποια πράγματα."

Στο US Open τον περσινό Σεπτέμβριο, o Ρώσος κόντεψε να κατακτήσει και τον πρώτο του Grand Slam τίτλο. Επιστρέφοντας από 2 σετ πίσω απέναντι στον Rafa Nadal, κατάφερε να ισοφαρίσει στον τελικό, ενώ στο 5ο σετ βρέθηκε πίσω με 2-5 και όμως είχε ένα break point για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να ανατρέψει ξανά την κατάσταση. Τελικά δεν το αξιοποίησε και ο Ισπανός κέρδισε το αποφασιστικό σετ με 6-4.

"Δεν πιστεύω πως υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα. Φυσικά, πάντα μπορείς να βρεις έναν πόντο. Νομίζω πως είχα break point στο 5-4 του 5ου σετ και έχασα ένα forehand που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα και ίσως και να κέρδιζα. Αλλά αυτή είναι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια. Γενικά έκανα ό,τι μπορούσα. Ως μαχητής, θέλω πάντα να κερδίζω, οπότε ήμουν πολύ απογοητευμένος που έχασα στον πρώτο μου τελικό σε Grand Slam. Αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots