ATP
Τσιτσιπάς: "Έμαθα να σέβομαι τους αντιπάλους μου από τον πατέρα μου"

 
Τσιτσιπάς: "Έμαθα να σέβομαι τους αντιπάλους μου από τον πατέρα μου"
Τσιτσιπάς: "Έμαθα να σέβομαι τους αντιπάλους μου από τον πατέρα μου"
tennisnews team Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 - 14:23

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος στο επίσημο podcast του UTS και μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με τα προπονητικά τάιμ άουτ, για την άποψή του σχετικά με το on-court coaching, αλλά και για το επεισόδιο που είχε πρόσφατα με τον Corentin Moutet.

Ο Στέφανος ήταν ο δεύτερος καλεσμένος του podcast της Jenny Drummond και του Pete Odgers, μετά φυσικά από τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο, που "έκανε ποδαρικό" στους δυο παρουσιαστές. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προπονητικά τάιμ άουτ, που πολλές φορές φαίνεται να μην είναι και το αγαπημένο του μέρος των αλλαγών που έφερε στο παιχνίδι του UTS.

"Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον πατέρα μου, είμαστε πολύ ειλικρινείς μεταξύ μας και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία, αλλά κάποιες φορές, ειδικά στην άμεση επικοινωνία σε έναν αγώνα, μπορώ να νιώσω το στρες στη φωνή του. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να συγκρατήσω τις συμβουλές που θα προσφέρει. Δεν αγχώνομαι γιατί είμαι υπεύθυνος των πράξεών μου, για οτιδήποτε κάνω μέσα στο γήπεδο. Εκείνος είναι εκεί για να βοηθήσει όποτε τον χρειαστώ και έτσι θα παραμείνει. Πάντα στο court θα ακολουθώ το ένστικτό μου και ο τρόπος που θα αντιδράσω σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα."

Στη συνέχεια ο Στέφανος ρωτήθηκε για το πρόσφατο θερμό επεισόδιο στην αναμέτρησή του με τον Corentin Moutet, στην οποία ο Γάλλος επιτέθηκε στον πατέρα του, επειδή έδινε οδηγίες την ώρα του αγώνα.

"Είπα στον Corentin ότι πρέπει να χαλαρώσει, στην τελική είναι ένα τουρνουά επίδειξης, αλλά υπάρχουν χρηματικά έπαθλα και κάποιοι μπορεί να το παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά από κάποιους άλλους. Μπορούμε όμως (στο συγκεκριμένο τουρνουά) να δεχόμαστε οδηγίες από τους προπονητές την ώρα του αγώνα, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανε τόσο μεγάλο ζήτημα. Ο πατέρας μου σέβεται όλους τους αντιπάλους μου, είναι κάτι που εκείνος με έμαθε, οπότε δεν θα έκανε κάτι τέτοιο σκοπίμως.

Ο Corentin έχει τη δική του προσωπικότητα, τον γνωρίζω από τότε που ήταν 8 ετών, παίζαμε μαζί στα juniors. Έχει διάφορα πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όταν δεν είναι ήρεμος, δεν ξέρω. Είναι κάτι που μάλλον πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του για να βελτιώσει. Όταν παίζαμε μικροί, πολλές φορές εκνευριζόταν με τους διαιτητές, για μένα δεν ήταν κάτι καινούργιο, το έχω συνηθίσει. Και βεβαίως ο πρώτος μου κανόνας όταν παίζω είναι να μη με επηρεάζουν τα συναισθήματα του αντιπάλου μου. Καμιά φορά οι παίκτες το κάνουν αυτό για να σε αποδιοργανώσουν, γι' αυτό πάντα συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου και δε με νοιάζει τι συμβαίνει στην απέναντι πλευρά του court."

Όσο για το αν θα ήθελε να μπει το on-court coaching και στο ATP Tour, o Στέφανος απάντησε: "Θα μπορούσαν να ενσωματωθούν κάποια πράγματα. Έχουμε δει κάποιες αλλαγές στη WTA. Δεν έχω μιλήσει με καμία παίκτρια της WTA σχετικά με το πως νιώθει γι' αυτές τις αλλαγές. Προσωπικά πιστεύω πως το coaching time-out με ενδοεπικοινωνία και η επικοινωνία με εσάς (τους δημοσιογράφους) κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσφέρει μια επιπλέον χαλάρωση στους αθλητές και θα ήταν σίγουρα καλό για τους fans, θα βοηθούσε πιθανότατα το άθλημα να μεγαλώσει."

Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots