ATP
Berrettini: "Δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν στο Top 10"

 
Berrettini: "Δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν στο Top 10"
Berrettini: "Δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν στο Top 10"
tennisnews team Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 - 14:34

Ο Matteo Berrettini μίλησε για τις φιλοδοξίες του, τις οποίες όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε, στην καταπληκτική σεζόν που έκανε το 2019.

"Είμαι πολύ φιλόδοξος παίκτης και πάντα στοχεύω ψηλά. Πέρσι είχα μια πολύ χρονιά και δεν το περίμενα αυτό. Όταν είδα πως σιγά-σιγά πετύχαινα μεγάλα πράγματα, συναντήθηκα με την ομάδα μου, μιλήσαμε για τις βελτιώσεις που έπρεπε να κάνω και θέσαμε τους στόχους μας όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Ξεκίνησαμε με τον στόχο να μπω στους πρώτους 15 ή στους πρώτους 20 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έπαιζα στους τελικούς γύρος ενός Grand Slam, ότι θα έμπαινα στους πρώτους 10 ή ακόμα ότι θα έπαιζα στο ATP Finals το 2019", είπε ο Berrettini στη συνέντευξη που έδωσε για το Tennis Majors.

Όσο για τα στοιχεία που κάνουν έναν πρωταθλητή να ξεχωρίζει σ' αυτό το επίπεδο, ο Ιταλός είπε: "Για να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις καλό forehand, μεγάλο backhand, μεγάλο σερβίς και αντοχή. Αλλά νομίζω πως η ψυχική δύναμη είναι αυτή που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Γνωρίζοντας πως θα αντιμετωπίσουμε τις χειρότερες στιγμές σε έναν αγώνα τένις.

Σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και αυτά που κερδίζεις εύκολα, θα έχεις μια δύσκολη στιγμή στην οποία πρέπει να αντιδράσεις και να αλλάξεις κάποια πράγματα. Νομίζω πως σε πολλές περιπτώσεις κατάφερα να κερδίσω έναν αγώνα επειδή πνευματικά ήμουν έτοιμος για να τον κερδίσω. Ο τενίστας που ξεχωρίζει για την πνευματική του πτυχή, έχει αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα όταν ένας αγώνας είναι αμφίρροπος και όλα αποφασίζονται σε μερικές λεπτομέρειες."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots