ATP
"Σύντομα θα υπάρχει μνημείο για τον Rafa στη Μαγιόρκα"

 
"Σύντομα θα υπάρχει μνημείο για τον Rafa στη Μαγιόρκα"
"Σύντομα θα υπάρχει μνημείο για τον Rafa στη Μαγιόρκα"
tennisnews team Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 - 15:11

Ο Rafael Nadal και ο δήμαρχος του Μανακόρ είχαν τις διαφωνίες τους στο παρελθόν, όμως αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο από το να δημιουργηθεί σύντομα ένα μνημείο αφιερωμένο στον Ισπανό τενίστα στη Μαγιόρκα.

Ο Nadal αποτελεί σύμβολο για ολόκληρη την Ισπανία, πόσω μάλλον για το Μανακόρ της Μαγιόρκα, τη μικρή νησιωτική πόλη από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι του. Εκτός από το γεγονός πως πρόκειται για τον σπουδαιότερο Ισπανό αθλητή όλων των εποχών, ο Nadal παραμένει μέχρι σήμερα και πολίτης της Μαγιόρκα, καθώς δεν άφησε ποτέ τον τόπο του.

Όπως είπε ο δήμαρχος του Μανακόρ, Miquel Oliver, σύντομα ο Nadal θα έχει και το δικό του μνημείο στην πόλη, με τη κόντρα που είχαν οι δυο τους να μην αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία του.

"Φυσικά και θέλουμε να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία, απλά νομίζω πως ένας τέτοιος φόρος τιμής πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν η κατάσταση θα είναι πιο σταθερή και όχι στις συνθήκες που ζούμε αυτή την εποχή", είπε ο Oliver.

Ο Oliver ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμιά αντίδραση πολιτικά σε μια κίνηση σαν κι αυτή: "Όταν έρθει εκείνη η ώρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συμφωνήσουν πως πρέπει να τιμήσουμε τον Rafael."

Οι δηλώσεις του Oliver έχουν αρκετή σημασία, γιατί ο ίδιος ήταν εκείνος που εκπροσωπούσε μια πολιτική δύναμη που φαινόταν να έχει κόντρα με τον Nadal. Συγκεκριμένα, λιγότερο από ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2019, ο δήμαρχος του Μανακόρ είχε κατηγορήσει την ακαδημία του Ισπανού τενίστα, πως ναι μεν λειτουργεί νόμιμα, αλλά εκμεταλλεύεται κάποιους νόμους για να αποφύγει την υψηλή φορολογία της περιοχής. Ο Nadal είχε διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας "επιθετικά" και "επίπονα" τα σχόλια του δημάρχου.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots