ATP
Cincinnati: Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι λίστες συμμετοχών

 
Cincinnati: Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι λίστες συμμετοχών
Cincinnati: Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι λίστες συμμετοχών
tennisnews team Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 - 17:41

Το Western & Southern Open του Σινσινάτι, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, έδωσε και επίσημα στη δημοσιότητα τις λίστες συμμετοχών. "Απαρτία" στο ανδρικό τουρνουά, μεγάλες απουσίες στο γυναικείο, ενώ σε κάθε περίπτωση στο τουρνουά αναμένεται να αγωνιστούν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Στη λίστα συμμετοχών για το ανδρικό τουρνουά, που είχε διαρρεύσει από το βράδυ της Τρίτης, βρίσκονται όλα τα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση μόνο τους Roger Federer, Gael Monfils, Fabio Fognini και Stan Wawrinka.

Αυτό σημαίνει πως το τουρνουά στην ουσία ανακοίνωσε τον Novak Djokovic, τον εξαιρετικά αμφίβολο Rafael Nadal - που ακόμα δεν έχει κάνει καμιά προπόνηση σε σκληρό γήπεδο - καθώς και τους Dominic Thiem, Στέφανο Τσιτσιπά και Daniil Medvedev, που είναι και στην αφίσα του τουρνουά, όπως αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης στο Instagram.

Να σημειωθεί πως το ότι οι παίκτες ανακοινώθηκαν από το τουρνουά, δεν σημαίνει ότι θα τους δούμε και όλους στη Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα και αρκετοί απ' αυτούς ενδέχεται να αποσύρουν τις συμμετοχές τους τις επόμενες εβδομάδες. Άλλωστε έχουν αρθεί οι τιμωρίες σε περίπτωση που κάποιος προσπεράσει τουρνουά, ενώ δεν θα χαθούν ούτε οι βαθμοί που κερδήθηκαν πέρσι, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για τον κορωνοϊό. 

Στις γυναίκες αντίθετα, ήδη προκαλούν αίσθηση οι απουσίες. Τη μέρα της δημοσίευσης της λίστας συμμετεχόντων, δηλαδή 3 εβδομάδες πριν από την έναρξη του τουρνουά, απουσιάζουν από τη λίστα το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Ashleigh Barty, το Νο.2 Simona Halep, το Νο.5 Elina Svitolina, το Νο.6 Bianca Andreescu και το Νο.10 Naomi Osaka. Οι μισές δηλαδή παίκτριες από το Top 10.

Στη λίστα βρίσκεται φυσικά η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει δηλώσει αποκλειστικά στο tennisnews.gr απ' όταν πραγματοποιούσε ακόμα την προετοιμασία της στην Αθήνα την επιθυμία της να αγωνιστεί στα τουρνουά της Νέας Υόρκης, εφόσον αυτά πραγματοποιηθούν κανονικά. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, η Μαρία είναι η 14η παίκτρια της λίστας, επομένως θα είναι στο Νο.14 του ταμπλό.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⁣ Our @WTA player field >>>⁣ ⁣ Did we mention the field includes five former #CincyTennis champs?⁣ ⁣ View the full 2020 entry list from the link in our bio.

A post shared by Western & Southern Open (@cincytennis) on

Αναλυτικά οι λίστες συμμετεχόντων

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots