ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν μου έκανε διαφορά η απουσία του κόσμου"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν μου έκανε διαφορά η απουσία του κόσμου"
Τσιτσιπάς: "Δεν μου έκανε διαφορά η απουσία του κόσμου"
tennisnews team Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 - 16:41

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του στο Western & Southern Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως δεν του έκανε τόση διαφορά το γεγονός ότι έπαιξε σε ένα άδειο μεγάλο στάδιο για πρώτη φορά στην καριέρα του, όσο το ότι αγωνίστηκε σε γήπεδο του US Open για το τουρνουά του Σινσινάτι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του. 

"Για μένα, δεν κάνει μεγάλη διαφορά αν θα υπάρχει ή όχι κοινό στο στάδιο. Αυτό που μου έκανε αίσθηση ήταν ότι έπαιζα για το Σινσινάτι στο US Open. Σκεφτόμουν πως έπαιζα στο US Open, αλλά στην πραγματικότητα ήταν το Σινσινάτι. Είναι διαφορετικό", είπε ο Τσιτσιπάς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Kevin Anderson με 6-1, 6-3.

Σχετικά με τον αγώνα της πρεμιέρας του, στον οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση παρά την 6μηνη διακοπή του tour, ο Στεφ είπε: "Πιστεύω πως το γεγονός ότι ήμουν πολύ επιθετικός με το σερβίς μου και με τα χτυπήματά μου, με βοήθησε πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να διατηρήσω το επίπεδό μου σε όλο τον αγώνα, έχοντας την ίδια ένταση. Στο 1ο σετ το παιχνίδι μου ήταν τέλειο."

Μια επικίνδυνη - η μόνη - στιγμή στον αγώνα, ήταν στο 5ο game του 2ου σετ, όπου ο Στέφανος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 για να αποφύγει το break στο 2-2. Υπήρχε ένας πόντος, στον οποίο ο Anderson πίεσε με το forehand του και ανάγκασε τον Έλληνα τενίστα να βρεθεί πολύ πίσω στο court, αλλά εκείνος απάντησε με ένα πολύ δύσκολο passing shot, για να σώσει το break point. Ακολούθησαν δυο λάθη από τον Νοτιαφρικανό στους επόμενους πόντους και ο Στεφ βγήκε τελικά από τη δύσκολη θέση.

"Ήταν πολύ κρίσιμο game, το ότι ήμουν σε θέση να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μη μείνω με break πίσω ήταν πολύ καλό για μένα. Το μαχητικό μου πνεύμα ενεργοποιήθηκε και οι πόντοι που είχα πίσω από το σερβίς μου ήταν καταπληκτικοί."

Τέλος, ο Στέφανος αποκάλυψε και πως κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour ήταν σε θέση να καλλιεργήσει και άλλες επαγγελματικές του ιδιότητες, στον τομέα της φωτογραφίας συγκεκριμένα, κλείνοντας και κάποιες συμφωνίες με ορισμένες μικρές επιχειρήσεις.

"Έχω πουλήσει κάποιες φωτογραφίες μου. Έχω συνεργαστεί με κάποιους πελάτες, κάποιες μικρές επιχειρήσεις, φυσικά στον ελεύθερό μου χρόνο. Δεν το βάζω πάνω από το τένις. Αλλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας μου ζητήθηκε από λίγες εταιρείς και μικρές επιχειρήσεις να τους προμοτάρω και να δημιουργήσω υλικό γι' αυτούς. Είμαι ενθουσιασμένος που κάνω τέτοια πράγματα. Με βοηθάει να επεκτείνω ακόμα περισσότερο τη δημιουργικότητά μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots