ATP
Τσιτσιπάς: "Θα μπω στα βιβλία των ρεκόρ!"

 
Τσιτσιπάς: "Θα μπω στα βιβλία των ρεκόρ!"
Τσιτσιπάς: "Θα μπω στα βιβλία των ρεκόρ!"
tennisnews team Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 - 8:27

Κανείς από τους 3 πρώτους αντιπάλους του Στέφανου Τσιτσιπά στη Νέα Υόρκη δεν ήταν κάτω από 2 μέτρα και αυτό πρέπει σίγουρα να είναι... ρεκόρ!

Σε έναν δύσκολο αγώνα με τον John Isner, ο Στέφανος κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο των κερδισμένων σετ, κερδίζοντας και τα δυο tie-break που έπαιξε με τον Αμερικανό "γίγαντα". Στη συνέντευξη Τύπου, ο Στεφ έκανε λόγο για μια πολύ καλή εμφάνιση, που είχε φυσικά και περιθώρια βελτίωσης.

"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο John είναι απρόβλεπτος παίκτης. Μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός. Όταν παίζεις μαζί του και δεν βγάζεις πρώτα σερβίς, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Το να πιέζω και να είμαι επιθετικός συνεχώς, ήταν κάτι πολύ σημαντικό σήμερα. Παρόλο που χρειάστηκε να κάνω πολλά δεύτερα σερβίς, κατάφερα να διατηρήσω αυτή την επιθετικότητα.

Ένιωσα πολύ άνετα. Δεν είχα νευρικότητα. Ακόμα και όταν μπήκα στο tie-break, ένιωθα άνετα και ακολούθησα την τακτική που ήθελα να ακολουθήσω. Συνολικά έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση. Σίγουρα μπορώ να βελτιώσω πράγματα για αύριο. Δεν βάζω πίεση στον εαυτό μου, αλλά νομίζω πως μπορώ να είμαι ακόμα πιο επιθετικός με υψηλότερα ποσοστά."

Στα προημιτελικά του Cincinnati Masters, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν πολύ ψηλό παίκτη, τον Reilly Opelka, που επίσης φημίζεται για το σερβίς του. Θα είναι ο 3ος του αντίπαλος στο τουρνουά, μετά από τους Kevin Anderson και John Isner.

"Η ερώτηση είναι, θα μπω στα βιβλία των ρεκόρ επειδή θα πρέπει να αντιμετωπίσω συνεχόμενα τους ψηλότερους παίκτες της ΑΤΡ τον έναν μετά τον άλλον; Θα το τσεκάρω, δε νομίζω να έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν" είπε γελώντας ο Τσιτσιπάς.

"Νομίζω πως ο Reilly έχει παίξει λίγες φορές με τον John και έχει θετικό ρεκόρ εναντίον του, οπότε περιμένω να είναι ακόμα πιο δύσκολο. Πρέπει να προετοιμαστώ καλά. Έπαιξα με τον Reilly όταν ήμασταν στα juniors. Φυσικά από τότε έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι πολύ επιθετικός. Έχει διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τους άλλους ψηλούς παίκτες. Ξέρει καλά τι κάνει από τη baseline. Είναι σταθερός και επιθετικός παράλληλα. Προφανώς, στην κίνηση δεν είναι ο καλύτερος. Αλλά είμαι σίγουρος πως έχει δουλέψει για να το καλύψει. Για μένα, το σημαντικό είναι να συγκεντρωθώ στο δικό μου παιχνίδι και να μη με ενδιαφέρει τι γίνεται στην απέναντι μεριά του γηπέδου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots