ATP
Ξανά στο Top 5 o Τσιτσιπάς!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Julien Crosnier/FFT
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 20:52

Εκτός από τα μεγάλα νέα της πρόκρισης στα ημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε με τη σημερινή του νίκη και την επιστροφή του στους 5 κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης! Μπορεί να ξεπεράσει και τον Roger Federer στο Νο.4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros και ταυτόχρονα εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από 27 διαδοχικές εβδομάδες παραμονής στο Νο.6.

Θα κερδίσει τουλάχιστον 540 "καθαρούς" βαθμούς την ερχόμενη Δευτέρα και θα ξεπεράσει τον Daniil Medvedev, αφήνοντάς τον στο Νο.6.

Από δω και πέρα υπάρχουν δυο πιθανά σενάρια για τον Τσιτσιπά, με το ένα να είναι το career high και το Νο.4 του κόσμου, που αφήνει πίσω του και τον Roger Federer. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να κατακτήσει το Roland Garros.

Αν μπει στον τελικό αλλά χάσει, ή αν χάσει στα ημιτελικά, θα είναι στο Νο.5, με τη διαφορά να είναι στους βαθμούς, καθώς αν ηττηθεί στον τελικό θα μειώσει τη διαφορά του από τον Federer στους 225 βαθμούς, ενώ αν ηττηθεί στα ημιτελικά θα έχει μια διαφορά 705 βαθμών από το Νο.4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots