ATP
Απέκλεισε τον Wawrinka o Shapovalov (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 16:33

O Denis Shapovalov κέρδισε τον Stan Wawrinka στο ντέρμπι της ημέρας στην Αγία Πετρούπολη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του St. Petersburg Open, όπου τον περιμένει ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Andrey Rublev.

Ο Shapovalov επικράτησε του Wawrinka με 6-4, 7-5 στον σημαντικότερο αγώνα της σημερινής ημέρας στην Αγία Πετρούπολη, έπειτα από 2 κλειστά σετ και ένα ματς που ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ο 21χρονος Καναδός πέτυχε 7 άσους, κερδίζοντας τους 42 από τους 50 πόντους στα πρώτα του σερβίς, αλλά έκανε και 7 διπλά λάθη, με το δεύτερο σερβίς του να αποτελεί τεράστια αδυναμία, καθώς κέρδισε μόνο 7 πόντους (7/25) πίσω από αυτό σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Έσβησε ωστόσο τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε, μένοντας πολύ ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία. Στο 1ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break, παρά τις ευκαιρίες και για τους δυο, στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Στο 2ο σετ έκανε και πάλι πρώτος break, για να προηγηθεί με 2-1. Ο Wawrinka απάντησε ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στο 7ο game κατάφερε να σβήσει 2 break points και να πάρει και το προβάδισμα με 4-3. Μέχρι και με 5-4 προηγήθηκε ο Ελβετός, ο Shapovalov όμως έκανε νέο break στο 11ο game και ανέκτησε το πάνω χέρι, για το 6-5.

Στο 12ο game ο Wawrinka είχε μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά ο Shapovalov επέστρεψε από το 15-40, έσβησε 2 ακόμα break points και κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 7-5 και να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη.

Στον 2ο φετινό του ημιτελικό, μετά από το Masters της Ρώμης, ο Shapovalov θα αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο Andrey Rublev. Ο 22χρονος Ρώσος, που διεκδικεί τον 2ο τίτλο του μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά από το Αμβούργο, κέρδισε νωρίτερα τον Cameron Norrie με 6-2, 6-1, σε 63 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots