ATP
Κάλεσμα Λονδίνου για τον Rublev! (vid)

 
Andrey Rublev & Dennis Shapovalov
Andrey Rublev & Dennis Shapovalov Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 - 16:35

O Andrey Rublev ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σετ, κέρδισε τον ανταγωνιστή του για την πρόκριση στο ATP Finals, Denis Shapovalov, και χρειάζεται μια νίκη πλέον για να φτάσει τους 4 τίτλους στη φετινή σεζόν!

Ακόμα ένα φανταστικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Andrey Rublev, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Denis Shapovalov με 4-6, 6-3, 6-4, για να προκριθεί στον τελικό του St. Petersburg Open στην Αγία Πετρούπολη.

Εκτός από τη μεγάλη πρόκριση, η νίκη αυτή έχει και πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία για τον Rublev, που τη Δευτέρα θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.8 του κόσμου, ενώ περνάει πλέον και στην 7η θέση της κατάταξης Race to London, ξεπερνώντας τον Diego Schwartzman και πλησιάζοντας αρκετά στην είσοδό του στο ATP Finals. 

O Rublev τελείωσε τον αγώνα με 22 winners και 22 αβίαστα λάθη, ενώ ο Shapovalov είχε 31 winners και 28 αβίαστα λάθη, παίζοντας επίσης εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κάνοντας ένα πολύ καλό ματς.

Ήταν αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ ο Shapovalov, ο οποίος έκανε το μοναδικό break του σετ στο 7ο game για να περάσει μπροστά με 4-3 και να αποκτήσει τον έλεγχό του. Νωρίς στο 2ο σετ, ο Rublev ήρθε αντιμέτωπος με break point, αλλά το έσβησε και έκανε το 2-1.

Αφού απέφυγε το να μείνει πίσω με σετ και με break, o 22χρονος Ρώσος πέρασε στην αντεπίθεση. Έκανε για πρώτη φορά break στο ματς και "ξέφυγε" με 4-1 στο 2ο σετ, το οποίο έκλεισε στο 9ο game.

Στο 3ο σετ ξανά ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point, αλλά το έσβησε και αυτό, για να κάνει εκείνος το μοναδικό break στο 5ο game και να προηγηθεί με 3-2. Χωρίς να απειληθεί ξανά από τη γραμμή του σερβίς, ο Rublev ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ο Rublev, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 άσους και έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε, προκρίθηκε στον 4ο φετινό του τελικό, μετά από το εξαιρετικό ξεκίνημα στο 2020, με τη Ντόχα και την Αδελαΐδα, αλλά και τον πρόσφατο που έπαιξε με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Αμβούργο. Τους κέρδισε όλους, συνεπώς θα διεκδικήσει και τον 4ο φετινό του τίτλου και 6ο συνολικά στην καριέρα του (5-2 σε τελικούς). Μόνο ο Novak Djokovic έχει κερδίσει 4 τίτλους στη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής.

Ο τελευταίος του αντίπαλος στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στον Borna Coric και στον Milos Raonic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots