ATP
20ός τελικός καριέρας για τον Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 - 17:45

O Alexander Zverev έκαμψε την αντίσταση του Alejandro Davidovich Fokina μετά από δυο κλειστά σετ και προκρίθηκε στον 20ό τελικό της καριέρας του, όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του στη χρονιά.

Ο Zverev δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Davidovich Fokina, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 7-5, 7-6 (3) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα και να προκριθεί στον τελικό του Bett1Hulks Indoors της Κολωνίας.

Ο 23χρονος Γερμανός πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 34 από τους 47 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στο 1ο σετ έφτασε για πρώτη φορά σε break point στο 12ο game, για να αξιοποιήσει τελικά την 3η ευκαιρία του και να κερδίσει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ απώλεσε προβάδισμα με break, καθώς ήταν μπροστά με 4-1 και ισοφαρίστηκε σε 4-4, αλλά κατάφερε να κλείσει την υπόθεση πρόκριση στο tie-break, πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα. Εκεί ήταν εξαιρετικός, προηγήθηκε με 5-1 και τελικά επικράτησε με 7-3, για να ολοκληρώσει τη νίκη του έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά παιχνιδιού.

Για 20ή φορά στην καριέρα του θα παίξει σε τελικό στο tour o Zverev, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο του (11-8). Φέτος θα είναι για 2η φορά σε τελικό, μετά φυσικά από το US Open. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως θα προσπαθήσει να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο από τον Μάιο του 2019, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στη Γενεύη.

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον επόμενο ημιτελικό, ανάμεσα στον Felix Auger-Aliassime και στον Roberto Bautista Agut.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots