ATP
Πρωταθλητής ο Zverev στην Κολωνία (vid)

 
Felix Auger-Aliassime & Alexander Zverev
Felix Auger-Aliassime & Alexander Zverev Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 16:36

O Alexander Zverev κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του από τον Μάιο του 2019, κερδίζοντας στον τελικό της Κολωνίας τον Felix Auger-Aliassime, που έχει πλέον 6 αποτυχημένες προσπάθειες σε τελικούς για τον πρώτο τίτλο του! 

Ο Alexander Zverev ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εβδομάδα στην Κολωνία με μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκη με 6-3, 6-3 επί του Felix Auger-Aliassime, για να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής του νεοσύστατου Bett1Hulks Indoors.

Αυτός ήταν ο 12ος τίτλος καριέρας για τον Zverev (12-8 σε τελικούς), που κέρδισε τον πρώτο τίτλο του από τον περσινό Μάιο και έφτασε τις 5 διαδοχικές σεζόν με τουλάχιστον έναν κερδισμένο τίτλο, από το 2016, όταν "εγκαινίασε" την τροπαιοθήκη του με τη νίκη του στην Αγία Πετρούπολη. 

Στη Γερμανία είναι ο 3ος τίτλος που κερδίζει, μετά από τους συνεχόμενους τίτλους που κέρδισε στο Μόναχο και το Bavarian International Tennis Championships το 2017 και το 2018.

Στον σημερινό τελικό ο 23χρονος έχασε μόνο 6 games, κερδίζοντας τους 20 από τους 25 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 15 από τους 22 στα δεύτερα. Προηγήθηκε με double break στο 5-2 του 1ου σετ και ο Auger-Aliassime μείωσε προσωρινά σε 5-3, κάνοντας το μοναδικό του break στο παιχνίδι, αλλά ο Γερμανός απάντησε με νέο break για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Zverev έκανε για 4η φορά break στο ματς και προηγήθηκε με 4-2, για να κρατήσει λίγο μετά το σερβίς του σε ένα κρίσιμο game, στο οποίο επέστρεψε από το 15-40 και έφτασε στο 5-2. Πιο εύκολα υπερασπίστηκε το σερβίς του στο 9ο game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Για 3η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις κέρδισε τον Auger-Aliassime ο Zverev, που θα τον βρει μπροστά του λογικά σε πολλά μεγάλα παιχνίδια στο μέλλον.

Ο 20χρονος Καναδός πάντως θα χρειαστεί να περιμένει κι άλλο μέχρι τον 1ο τίτλο της καριέρας του, καθώς αυτή ήταν η 6η ήττα του σε ισάριθμους τελικούς στο tour! Το 2019 ήταν φιναλίστ στο Ρίο, στη Λυών και στη Στουτγκάρδη και το 2020 στο Ρότερνταμ, στη Μασσαλία και στην Κολωνία!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots