ATP
"Σόκαρε" τον Shapovalov o Rodionov στη Βιέννη (vid)

 
Jurij Rodionov
Jurij Rodionov Tennis TV
tennisnews team Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 23:18

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του - με μεγάλη διαφορά - πανηγύρισε ο Jurij Rodionov, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη wild card που πήρε από τους διοργφανωτές του Erste Bank Open και έβγαλε εκτός από τον 1ο γύρο της Βιέννης τον Denis Shapovalov! 

Ο Jurij Rodionov εξέπληξε θετικά τους Αυστριακούς φιλάθλους στο Wiener Stadthalle κατά το κλείσιμο της 1ης ημέρας του φετινού Erste Bank Open, καθώς επιβλήθηκε του Denis Shapovalov με 6-3, 7-5 σε 87 λεπτά.

Ο 21χρονος Αυστριακός, που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του και βρίσκεται στο Νο.153 του κόσμου, πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι σε Top 50 παίκτη και παράλληλα ήταν και η 1η νίκη απέναντι σε Top 15 τενίστα, αφού ο Shapovalov βρίσκεται στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Shapovalov ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ, ο Rodionov όμως κέρδισε τα 4 επόμενα games και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4. Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε ευκαιρίες για break έως και το 12ο game, οταν ο 21χρονος έκανε το καθοριστικό break και "σφράγισε" την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο απολογισμός του 21χρονου Καναδού ήταν πολύ αρνητικός, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 winners και 34 αβίαστα λάθη! 14 winners είχε και ο Rodionov, ο οποίος έμεινε στα 15 αβίαστα λάθη και μετά το γρήγορο break που υπέστη δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει άλλο break point.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά της πατρίδας του, ο Rodionov θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Daniel Evans και Aljaz Bedene.

Στο μεταξύ, στον 2ο γύρο προκρίθηκε ο Andrey Rublev, που συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του. Ο 23χρονος Ρώσος επιβλήθηκε του Norbert Gombos με 6-3, 6-2 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Casper Ruud με τον Jannik Sinner.

Ο Kevin Anderson έσβησε τριπλό match point στο tie-break του 3ου σετ (επέστρεψε από το 3-6) και κέρδισε τον Dennis Novak με 6-7 (2), 6-4, 7-6 (6). Θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Pablo Carreno Busta, που ήταν μπροστά με 6-1, 2-0 απέναντι στον Gael Monfils, με τον Γάλλο ανέτοιμο ακόμα να εγκαταλείπει το ματς.

Τέλος, o Borna Coric "έσπασε" από μια φορά στο τέλος του κάθε σετ τον Taylor Fritz και τον κέρδισε με 6-4, 6-4. Θα είναι πιθανότατα ο δεύτερος αντίπαλος του Novak Djokovic, που θα πρέπει φυσικά πρώτα να κερδίσει τον Filip Krajinovic την Τρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots