ATP
Τέλος η Βιέννη για Τσιτσιπά (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov Tennis TV
tennisnews team Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 23:17

Αν και προηγήθηκε στα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κερδίσει τον εξαιρετικό σήμερα Grigor Dimitrov και ολοκλήρωσε την πορεία του στο 500άρι της Βιέννης.

Ο Grigor Dimitrov, ο οποίος έχασε μέσα από τα χέρια του το tie-break στο 1ο σετ, αλλά πήρε τα δυο επόμενα σετ, επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-7 (5), 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ο αγώνας ήταν πολύ ποιοτικός με τους δυο παίκτες να έχουν πολύ καλές στιγμές αμφότεροι, αλλά ο Στέφανος δεν ήταν στα καλύτερά του σε αντίθεση με τον Dimitrov, που από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό διατήρησε το τένις του σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν έχασε κανένα service game του ο Βούλγαρος, ο οποίος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει και το 1ο σετ, αφού προηγήθηκε με 5-0 στο tie-break. Ο Στέφανος πραγματοποίησε μια απίθανη ανατροπή, κερδίζοντας τους 7 επόμενους πόντους, για να φέρει τα πάνω κάτω και να κατακτήσει το σετ!

Παρόλο που έδειξε πνευματική αδυναμία και δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ, ο Dimitrov δεν πτοήθηκε και συνέχισε να παίζει καλό τένις. Είχε πρώτος break point στο 2ο σετ, με τον Στέφανο να το σβήνει και να προηγείται με 2-1. Έκανε πρώτος και το break o Βούλγαρος, για να πάρει το πάνω χέρι στο 5ο game και να περάσει μπροστά με 3-2. Έκτοτε δεν έχασε τον έλεγχο, ολοκληρώνοντας στο 10ο game το 2ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο "Grisha" έκανε και πάλι break στο 5ο game, περνώντας μπροστά με 3-2. Ο Τσιτσιπάς είχε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά έχασε 2 break points στο επόμενο game για την ισοφάριση. Ήταν τα μόνα break point που κατάφερε να βρει σήμερα, στο σερβίς του Dimitrov.

Ο Dimitrov έμεινε μπροστά, έκανε το 4-2 και στο 9ο game έκανε ακόμα ένα break, το 3ο του στο παιχνίδι, για να "σφραγίσει" και τη μεγάλη πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά στο court.

Ο Dimitrov πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Erste Bank Open και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Daniel Evans, για μια θέση στην τελική 4άδα, όπου το πιθανότερο σενάριο είναι να περιμένει ο Novak Djokovic (θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego).

Για τον Τσιτσιπά το τουρνουά της Βιέννης ολοκληρώθηκε και πλέον θα μεταβεί στη Γαλλία για το Masters του Παρισιού, το οποίο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (2-8 Νοεμβρίου). Είναι το ένα από τα δυο μεγάλα ραντεβού στο κλείσιμο της σεζόν, μαζί με το ATP Finals του Λονδίνου, όπου επίσης θα αγωνιστεί (15-22 Νοεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots