ATP
Παραμένει στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς - θα υποχωρήσει στο Νο.7

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 - 8:37

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε ακλόνητος στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ωστόσο την επόμενη θα χάσει 1.300 βαθμούς και θα υποχωρήσει στο Νο.7.

Μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης διανύει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει περάσει στη συγκεκριμένη θέση τις περισσότερες - με μεγάλη διαφορά - από τις εβδομάδες του στο Top 10 της ΑΤΡ.

Ο Στέφανος δεν τα πήγε όπως θα ήθελε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι, όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Ugo Humbert, με αποτέλεσμα να μείνει αυτή την εβδομάδα στους 5.925 βαθμούς.

Πρόσφατα ο 22χρονος Έλληνας τενίστας έχασε μια θέση από τον Daniil Medvedev (που σήμερα κέρδισε άλλη μια και ανέβηκε στο Νο.4), ενώ σε μια εβδομάδα θα χάσει ακόμα μια και θα υποχωρήσει στο Νο.7 του κόσμου, καθώς θα απωλέσει τους 1.300 βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι ως πρωταθλητής στο ATP Finals του Λονδίνου.

Εφόσον δεν πρόκειται για ένα ανοιχτό τουρνουά (open), αλλά για ένα τουρνουά στο οποίο αγωνίζονται μόνο όσοι προκριθούν, στο ATP Finals δεν ισχύουν οι κανονισμοί που ισχύουν στα υπόλοιπα τουρνουά αυτής της χρονιάς, που λόγω της αναστολής του tour στο πρώτο μισό του 2020 η ΑΤΡ αποφάσισε πρώτα να "παγώσει" την κατάταξη και έπειτα να "ασφαλίσει" τους βαθμούς των παικτών.

Όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο στο τέλος της κανονικής περιόδου της σεζόν της ΑΤΡ, που φέτος θα είναι στις 16 Νοεμβρίου μετά και την ολοκλήρωση του Sofia Open, οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο περσινό ATP Finals θα χάσουν τους βαθμούς που είχαν κερδίσει πέρσι στο εν λόγω τουρνουά.

Ο Στέφανος, ως πρωταθλητής πέρσι στο Λονδίνο, θα υποστεί φυσικά τη μεγαλύτερη απώλεια και συγκεκριμένα θα πέσει στους 4.625 βαθμούς, χάνοντας την 6η θέση από τον Alexander Zverev, που θα χάσει 400 βαθμούς και θα πέσει στους 5.125.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots