ATP
Ανοιξε λογαριασμό ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 - 23:47

O Daniil Medvedev επανέλαβε τη νίκη του επί του Alexander Zverev λίγες ημέρες μετά τον τελικό του Παρισιού και άνοιξε λογαριασμό στο Λονδίνο, πετυχαίνοντας την 1η του νίκη στο ATP Finals.

Ο Medvedev δεν πραγματοποίησε το ντεμπούτο που θα ήθελε πέρσι στο ATP Finals, χάνοντας και τις 3 αναμετρήσεις του στη φάση των ομίλων. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς έκανε την ιδανική πρεμιέρα στο τουρνουά, κερδίζοντας χωρίς να απωλέσει σετ τον Zverev, με 6-3, 6-4.

Η νίκη του Medvedev ήρθε μόλις 8 μέρες μετά τη νίκη που είχε πετύχει στον τελικό του Paris Masters ξανά επί του Zverev, απέναντι στον οποίο πλέον έχει 3 νίκες και 5 ήττες.

O αγώνας ξεκίνησε με δυο break, ένα για κάθε παίκτη, και ο Medvedev χρειάστηκε να σβήσει 5 break points, για να γίνει ο πρώτος παίκτης που κράτησε το σερβίς του στο 3ο game. Και ο Zverev ήρθε αντιμέτωπος με 2 break points στη συνέχεια, πριν ισοφαρίσει σε 2-2.

Γενικά το 1ο σετ είχε γεμάτα games, μεγάλα ράλι και πλησίασε τη μια ώρα σε διάρκεια, παρά το γεγονός ότι παίχτηκαν μόνο 9 game. Μετά από ένα ακόμα μεγάλο game και 3 χαμένα break points, o Medvedev πήρε τη διαφορά του break στο 6ο game, όταν προηγήθηκε με 4-2.

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα, με τον Ρώσο να επιστρέφει από το 0-30 για να κρατήσει το σερβίς του με 4 σερί πόντους στο 7ο game (5-2) και με love service game να κλείσει το 1ο σετ στο 9ο game (6-3).

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες έκλειναν πιο εύκολα τα service games τους και η πρώτη φορά που υπήρξε break point ήταν και η μοναδική που είχαμε break. Ήταν για τον Medvedev στο 7ο game, όπου πήρε το break στη 2η ευκαιρία του και πέρασε μπροστά με 4-3. Όπως έκανε και στο 1ο σετ, ο Ρώσος έκλεισε τον αγώνα με love service game, "σφραγίζοντας" τη νίκη του σε 1 ώρα και 29 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Zverev έφτασε τα 29 αβίαστα λάθη σ' αυτά τα 2 σετ, έχοντας περίπου τους μισούς winners (15), ενώ ο Medvedev είχε 21 winners και 21 αβίαστα λάθη.

Πλέον Medvedev και Djokovic έχουν από μια νίκη στον όμιλο "Tokyo 1970" και μάλιστα χωρίς να έχουν χαμένο σετ. Δυσκολότερη είναι η κατάσταση για τον "πρωτάρη" Diego Schwartzman και για τον πρωταθλητή του 2018, Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots