ATP
"O Federer άλλαξε τους κανονισμούς για να προστατεύσει τη θέση του!"

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 - 12:43

Μια σοβαρή καταγγελία χωρίς να έχει αποδείξεις έκανε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας τένις, Dirk Hordorff, που θεωρεί ότι οι αλλαγές που έγιναν στην παγκόσμια κατάταξη ήταν μια πρωτοβουλία του Roger Federer, ώστε να προστατεύσει τη θέση του.

Παρόλο που δεν αγωνίστηκε σε κανένα τουρνουά μετά από το Australian Open, κερδίζοντας συνολικά 720 βαθμούς στη φετινή σεζόν, ο Federer κατάφερε να τερματίσει για μια ακόμα χρονιά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, διατηρώντας τους περισσότερους από τους βαθμούς του.

Αυτό έγινε εξαιτίας των αλλαγών της ΑΤΡ στο σύστημα βαθμολόγησης, κατά το οποίο όλοι οι παίκτες είχαν δικαίωμα να κρατήσουν τους βαθμούς τους από το 2019, προκειμένου να μην αδικηθούν όσοι δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να ακολουθήσουν το τυπικό τους πρόγραμμα εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, και χωρίς να έχει κάποια απόδειξη, ο Dirk Hordorff προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, μέσα από το podcast Quiet Please, στο οποίο ήταν καλεσμένος.

"Απλά ο Roger άλλαξε τους κανονισμούς, ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του. Αυτό είναι ανεύθυνο και τελείως λάθος", είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός, άλλοτε προπονητής των Vasek Pospisil και Janko Tipsarevic, και νυν αντιπρόεδρος της DTB.

"Κατά τη γνώμη μου, εκμεταλλεύεται τη θέση του στο συμβούλιο των παικτών. Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς τις αλλαγές του συστήματος βαθμολόγησης, ο Federer δεν θα ήταν ούτε στο Top 50 τώρα", κατέληξε ο Hordorff.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots